Ingvera un siera kūkas tvaicētie pudiņi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g maskarpone
maskarpone
1 TK
1 TK vaniļas pasta
vaniļas pasta
2
2 olas
olas
100 g
100 g cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
125 g
125 g angļu Ziemassvētku pudiņš
angļu Ziemassvētku pudiņš
2
2 gabaliņi konservēts ingvers
gabaliņi konservēts ingvers
4 ĒK
4 ĒK ingvera sīrups
ingvera sīrups
Mērcei:
100 g
100 g Muskovado cukurs
Muskovado cukurs
125 g
125 g sviests
sviests
100 ml
100 ml saldais krējums
saldais krējums
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pudiņi
  • Pasaules Virtuve
  • Tvaicētu siera kūku deserti, ko pagatavot no citiem gardumiem, kas palikuši pāri pēc Ziemassvētkiem. Šim desertam noderēs angļu Ziemassvētku kūka, kas palikusi neapēsta.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

    Bļodā sakuļ maskarponi ar vaniļas pastu, olām un cukuru, līdz iegūta viendabīga masa. Tad svaigā siera masai pievieno miltus, sadrupinātus angļu Ziemassvētku pudiņa pārpalikumus un sasmalcinātus konservēta ingvera gabaliņus kopā ar to sīrupu. Visu apmaisa, lai sastāvdaļas kārtīgi sajauktos.

    Pēc tam masu sadala starp sešiem karstumizturīgiem trauciņiem. Kad trauciņi sapildīti, tos ievieto cepmatraukā, pielej tajā verdošu ūdeni un liek lielo trauku cepeškrāsnī. Cep 45 minūtes, līdz pudiņi mazajos trauciņos iztvaicēti.

    Kamēr pudiņi krāsnī tvaicējas, gatavo mērci. Katliņā lej saldo krējumu, pievieno sviestu un Muskovado cukuru. Karsē, līdz izveidojusies viendabīga zeltaina mērce.

    Kad siera kūkas pudiņi gatavi, tos nedaudz atdzesē trauciņos. Tad izņem no tiem, pasniedz uz šķīvjiem un aplej ar zeltaino cukura un sviesta mērci. Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form