Filo mīklas rulete ar riekstiem un dārzeņiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 sīpols
sīpols
1
1 kartupelis
kartupelis
1
1 pastinaks
pastinaks
1
1 sarkanā paprika
sarkanā paprika
1-2
1-2 ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 TK
1 TK garšvielu maisījums paprika+koriandrs+kanēlis
garšvielu maisījums paprika+koriandrs+kanēlis
1 TK
1 TK smalki rīvēts ingvers
smalki rīvēts ingvers
 
neliela buntīte svaigs koriandrs
neliela buntīte svaigs koriandrs
60 g
60 g makadamijas rieksti (vai mandeles, ciedru rieksti)
makadamijas rieksti (vai mandeles, ciedru rieksti)
60 g
60 g pistācijas
pistācijas
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
6
6 loksnes filo mīkla
loksnes filo mīkla
90 g
90 g sviests
sviests
2 TK
2 TK sezama sēklas
sezama sēklas
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ruletes un strūdeles
  • Pasaules Virtuve
  • Fantastiski garda dārzeņu rulete, kurai kraukšķīgumu piešķirs ne tikai pati mīkla un sezama sēkliņas, kas uzkaisītas pa virsu, bet arī neliels, paslēpts gardums - sasmalcināti rieksti starp mīklas kārtām. Šis būs interesants veids, kā papildināt ne tikai pusdienu ieradumus ar ko vizuāli vienkāršāku, bet arī gardums, kuru paņemt līdzi un ēst visas dienas garumā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni iepriekš uzsilda līdz 180 grādiem.

    Uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, liek sasmalcinātu sīpolu, kartupeļa kubiņus, pastinaka gabaliņus, sīki sagrieztu papriku, saspiestas ķiploku daiviņas un eļļu. Visas sastāvdaļas iepriekš kārtīgi samaisa. Cep aptuveni 40 minūtes cepeškrāsnī.

    Kad dārzeņi izcepušies, tos viegli samīca, lai pildījums turētos kopā.

    Dārzeņiem pievieno garšvielu maisījumu, ingveru, sakapātu koriandru un sāli ar pipariem. Ņem pusi no receptei nepieciešamajiem riekstiem un raupji sasmalcina.

    Atlikušos riekstus sasmalcina, bet noliek maliņā, jo tie būs nepieciešami vēlāk.

    Ņem filo mīklas sloksnes. Vienu no tām apsmērē ar izkausētu sviestu un apkaisa ar tējkaroti no malā atliktajiem, sasmalcinātajiem riekstiem. Šai kārtai pa virsu liek vēl vienu mīklas sloksni un atkārto apsmērēšanu ar sviestu un mīklas apkaisīšanu ar riekstiem. Šo daļu turpina, kamēr visas sešas filo mīklas sloksnes ir saliktas viena otrai virsū.

    Pēc tam mīklu pilda ar dārzeņu un riekstu maisījumu, pildījumu liekot pie vienas no garākajām mīklas malām, bet šaurākajos mīklas taisnstūra galos atstāj dažus centimetrus brīvu vietu.

    Mīklas brīvos galus ieloka uz iekšu, pirms vēl rulete sarullēta. Mīklu apsmērē ar izkausētu sviestu, un pēc tam to rūpīgi sarullē, tā lai ruletes maliņas būtu noslēgtas un nekas nekristu laukā.

    Ruleti liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Ruletes virsu apsmērē ar sviestu un uzkaisa tai sezama sēkliņas. Cep aptuveni 40 minūtes, līdz rulete ir kraukšķīga un zeltaina.

    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form