Foto: Privātais arhīvs
"Lai izceptu perfektu kūku, jāizmanto tikai svaigas un kvalitatīvas sastāvdaļas. Jā, iespējams, kūkas izmaksas nebūs no lētākajām, bet, ja vēlamies izcilu rezultātu, tad nevajag skopoties, jo īpaši svētku reizēs. Savukārt, lai siera kūkas pildījums saglabātos krēmīgs, ir svarīgi to nepārcept un ievērot cepšanas temperatūru," skaidro vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere, iesakot kārdinošas siera kūkas recepti svētkiem.

Produktu daudzums paredzēts 24 cm diametra kūkas formai.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

ogas dekoram2 paciņas sepumu "Selga"150 gsviests (istabas temperatūrā)3 olu dzeltenumi1 ola100 gpūdercukurs250 gmaskarpone500 gFiladelfijas siers2 ĒKskābs krējums citrons (norīvēta miziņa, izspiesta sula)

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 150 grādiem ventilatora režīmā (ja ir, tad, ieslēdzot apakšējo karsēšanu).

2

Gatavo pamatni. Sablendē cepumus, piemīca tiem sviestu, masu ieklāj kūkas formā ar noņemamu malu, veidojot mīklas maliņas uz augšu.

3

Gatavo pildījumu. Sakuļ olu dzeltenumus un olu ar cukuru. Pievieno abu veidu sierus, krējumu un viegli sakuļ.

4

Pievieno citrona miziņu un sulu, iemaisa un lej formā virs cepumu kārtas. Pārklāj ar foliju.

5

Cep 45 minūtes, tad noņem foliju un cep vēl 15 minūtes.

6

Izņem no krāsns, liek uz galda, atkal pārklāj ar foliju un ļauj lēnām atdzist. Kad kūka atdzisusi, noņem formas malu.

7

Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām ogām. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!