Īpaši kraukšķīgi saldskābie gurķīši ar trīsreizēju pārliešanu
Foto: Privātais arhīvs
Loading...
Sastāvdaļas
MARINĀDEI
1 glāze
1 glāze
2 ĒK

Pēc šīs receptes gatavotie gurķīši sanāk īpaši kraukšķīgi un patīkami saldskābi. Pārbaudītu ģimenes recepti iesaka mūsu lasītāja Līga Pauļuka.

Gurķus nomazgā, lielākiem apgriež galiņus.

Burkas izmazgā, tad pārskalo ar verdošu ūdeni gan burkas, gan valcējamos vāciņus.

Liek kartā burkā pāris upeņu lapas, pusi mārrutka lapas, kādas 3-4 ķiploku daiviņas vai ķiploka kāta gabaliņus, diļļu kātus/ziedus - kas nu vēl ir pie rokas. Tad saliek gurķus burkās.

Paralēli karsē ūdeni pirmajai apliešanai. Uz trīslitru burku rēķina aptuveni 1.5 litrus ūdens. Gandrīz vārošu lej burkās uz gurķiem. Kad burkas pielietas pilnas, uzliek tām valcējamos vāciņus (nevalcē, vienkārši uzliek).

Kad gurķi nedaudz mainījuši krāsu, un burkas šķiet padzisušas, lej ūdeni nost no gurķiem un lej atpakaļ katlā otrajai karsēšanai. Uzkarsē ūdeni un atkārto apliešanu otreiz.

Trešajā reizē karsē ūdeni ar visām marinādes sastāvdaļām, klāt pieliekot arī melnos un smaržīgos piparus, kādu lauru lapu, koriandra sēklas, sinepju sēklas - ko nu kārojas. Var garšvielas iebērt arī katrā burkā atsevišķi, nepievienojot marinādei, jo tad to ir vieglāk saliet burkās.

Leju burkās karstu marinādi un valcē burkas ciet. Apgriež otrādi, sasedz un atstāj līdz nākamajai dienai. Tad burkas nes uz pagrabu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form