Foto: Privātais arhīvs
Pēc šīs receptes gatavotie gurķīši sanāk īpaši kraukšķīgi un patīkami saldskābi. Pārbaudītu ģimenes recepti iesaka mūsu lasītāja Līga Pauļuka.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

gurķi pēc garšasgaršvielas un garšaugi1 lūdens1 glāzecukurs1 glāzeetiķis 9%2 ĒKsāls pēc garšasgaršvielas un garšaugi

Sagatavošana

1

Gurķus nomazgā, lielākiem apgriež galiņus.

2

Burkas izmazgā, tad pārskalo ar verdošu ūdeni gan burkas, gan valcējamos vāciņus.

3

Liek kartā burkā pāris upeņu lapas, pusi mārrutka lapas, kādas 3-4 ķiploku daiviņas vai ķiploka kāta gabaliņus, diļļu kātus/ziedus - kas nu vēl ir pie rokas. Tad saliek gurķus burkās.

4

Paralēli karsē ūdeni pirmajai apliešanai. Uz trīslitru burku rēķina aptuveni 1.5 litrus ūdens. Gandrīz vārošu lej burkās uz gurķiem. Kad burkas pielietas pilnas, uzliek tām valcējamos vāciņus (nevalcē, vienkārši uzliek).

5

Kad gurķi nedaudz mainījuši krāsu, un burkas šķiet padzisušas, lej ūdeni nost no gurķiem un lej atpakaļ katlā otrajai karsēšanai. Uzkarsē ūdeni un atkārto apliešanu otreiz.

6

Trešajā reizē karsē ūdeni ar visām marinādes sastāvdaļām, klāt pieliekot arī melnos un smaržīgos piparus, kādu lauru lapu, koriandra sēklas, sinepju sēklas - ko nu kārojas. Var garšvielas iebērt arī katrā burkā atsevišķi, nepievienojot marinādei, jo tad to ir vieglāk saliet burkās.

7

Leju burkās karstu marinādi un valcē burkas ciet. Apgriež otrādi, sasedz un atstāj līdz nākamajai dienai. Tad burkas nes uz pagrabu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!