Īpaši kraukšķīgie kabači ar burkāniem un ķiplokiem ziemai
Foto: Shutterstock

Pēc šīs receptes gatavoti kabači būs īpaši kraukšķīgi. Pētersīļus aizstājot ar dillēm, kabači pēc garšas atgādinās marinētas sēnes.

Kabačus sagriež palielos kubiņos. Burkānus nomizo, sagriež salmiņos vai sarīvē uz rupjās rīves. Ķiplokus nomizo, virtuves kombainā samaļ nelielos gabaliņos vai sašķēlē plānās plāksnītēs. Pētersīļus sīki sakapā. Visas sastāvdaļas liek bļodā.

Pievieno etiķi, sāli, cukuru, eļļu, visu apmaisa un atstāj atsuloties uz 3 stundām.

Tad masu blīvi pilda puslitra burciņās, pārlejot ar šķidrumu.

Burciņas liek katlā ar verdošu ūdeni un karsē 20 minūtes kopš brīža, kad ūdens sāk burbuļot.

Uzmanīgi izceļ burciņas no ūdens, nekavējoties aizskrūvē ar vāciņiem.

Apgriež burkas ar vāciņiem uz leju, atdzesē un nes uz pagrabu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form