Īpaši mitrs un pufīgs banānu-upeņu kēkss
Foto: DELFI
3.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
100 g
2 gab.
1 TK
1 gab.
5 ĒK

Kamēr cepeškrāsns silst, var iejaukt mīklu un vēl kafiju uztaisīt! Tikai stundas laikā var tikt pie garda kēksa, kurā draudzīgi sadzīvo spirgtās ogas un saldais banāns.

Kārtīgi nogatavojušos banānu saspaida bļodā ar dakšiņu. Iesit divas olas un ar dakšiņu visu sakuļ.

Pievieno izkausētu sviestu (to var aizvietot ar kvalitatīvu eļļu). Ber klāt cukuru, vaniļas cukuru, izsijātus miltus un sodu, visu kārtīgi sakuļ.

Pievieno piecas ēdamkarotes upeņu (izmantoju atlaidinātas upenes, ko atradu saldētavas dziļumos) un uzmanīgi samaisa. Kēkss noteikti tikpat labi garšotu arī ar ķiršiem.

Cep 45 minūtes 180 grādos.


Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form