Īpaši sulīgas magoņmaizītes ar krēmsiera glazūru
Foto: Privātais arhīvs
2.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Vācijā iecienītu magoņmaizīšu recepti, kas izceļas ar īpaši kārdinošu un bagātīgu pildījumu un gardu krēmsiera glazūru, iesaka "Facebook" domubiedru grupas "Mēs gatavojam!" dalībniece Dina Janulēviča.

Vispirms jāpagatavo magoņu masa. Katliņā, uz vidējas uguns maisot, kausē sviestu, cukuru un vaniļas cukuru. Kad cukurs izkusis, pievieno sāli, pienu un uzvāra.

Ber klāt magones, maisot nedaudz 2-3 minūtes pavāra, tad pakāpeniski tievā strūkliņā ber klāt mannu, ar putojamo slotiņu maisot, līdz manna uzbriedusi – aptuveni 2 minūtes. Pa vienai pievieno un iekuļ masā olas, aptuveni pusminūti pakarsējot, tad nogriež liesmu.

Lej masu citā traukā un atdzesē. Kad masa atdziest, tā sabiezē.

Gatavo mīklu. Raugu saplucina gabaliņos, pievieno tam šķipsnu cukura un pārlej ar nelielu daudzumu silta, bet ne karsta ūdens. Ļauj raugam uzbriest 5-7 minūtes.

Pienu ar sviestu silda uz plīts katliņā, līdz sviests izkusis. MIltus bļodā sajauc ar sāli un cukuru,

Miltiem pievieno un iemaisa pienu ar sviestu, samīca, pievieno raugu un mīca aptuveni 10 minūtes, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus.

Mīklu pārklāj ar drāniņu, liek siltā vietā uz 1 stundu. Tad to atmīca, sadala 2 vai 3 daļās un katru izrullē taisnstūra formā, cik biezu vai plānu grib.

Īpaši sulīgas magoņmaizītes ar krēmsiera glazūru
Foto: Privātais arhīvs

Liek uz mīklas magoņu pildījumu un sarullē mīklu garenā rullītī. Sagriež gabaliņos un atstatus vienu no otra iek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.

Īpaši sulīgas magoņmaizītes ar krēmsiera glazūru
Foto: Privātais arhīvs

Cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 20-25 minūtes, atkarībā no krāsns jaudas, līdz maizītes ir zeltainas.

Pa to laiku gatavo glazūru, samaisot visas sastāvdaļas. Vēl karstas maizītes, izvilktas no krāsns, pārziež ar glazūru.

Lai labi garšo!

Comment Form