Foto: Publicitātes foto
Šis kokteilis būs ideāla vitamīnu un antioksidantu “bumba”, kas organismam palīdzēs atkopties pēc garā ziemas perioda un nodrošinās imunitāti pret pavasara vīrusiem! Smūtijā esošie citrusaugļi nodrošinās ķermeni ar C vitamīnu (C vitamīna daudzums šajā dzērienā pat nedaudz pārsniedz dienas devu).

Burkāni sniegs normālai redzei un ādas veselībai nepieciešamo karotīnu, ingvers ar savām pretiekaisuma īpašībām palīdzēs uzturēt imunitāti, savukārt jogurts dos organismam tik nepieciešamās olbaltumvielas.

Recepti piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi". Sāstāvdaļas paredzētas divām personām.

5Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 apelsīns1 greipfrūts1 burkāns2 ingvera sakne (cm)200 mlbezpiedevu jogurts1 ĒKmedus vai kļavu sīrups1 glāzečia sēklas

Sagatavošana

1

Nomizo un sagriež gabalos apelsīnu. Liek apelsīnu gabaliņus blenderī.

2

Nomizo greipfrūtu, izspiediež greipfrūta sulu. (Ja kokteilī liksi veselus greipfrūta gabaliņus, smūtijs var sanākt rūgtens.)

3

Izspiež burkānu sulu . Ja nav sulu spiedes, burkānu var aizstāt ar vēl vienu apelsīnu. Nomizo un sarīvē ingvera gabaliņu uz smalkās rīves.

4

Saliek visas sastāvdaļas blenderī, pievieno jogurtu, čia sēklas, medu vai kļavu sīrupu, sablendē, rotā ar čia sēklām un bauda!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!