Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Neparastākam svētku galdam – pasniedz irbes cepeti. Putna gaļai lieliski piestāvēs pētersīļu mērce, bet gatavo maltīti papildini ar kādu dārzeņu biezeni, ja tīk. Ja irbes gaļa nav pieejama, tā vietā vari izvēlēties arī kādu mazāka izmēra paipalu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C.

Abus putnus apkaisa ar garšvielām – sāli un tikko maltiem pipariem. Uzkarsē lielu pannu un tajā ielej sviestu.

Irbes apbrūnina pannā no katras puses pāris minūtes. Tad pārliek cepamtraukā un ievieto krāsnī. Cep 20–25 minūtes. Pēc tam izņem no krāsns un "atpūtina" siltā vietā piecas minūtes.

Kamēr putni krāsnī gatavojas, gatavo mērci. Pannā uzsilda saldo krējumu. Plīts liesmu nedaudz samazina un vāra saldo krējumu, līdz tas sarucis apjomos par trešdaļu (apmēram 5 minūtes). Tad pievieno sakapātus pētersīļus un mērci vāra vēl minūti.

Pannu noņem no plīts. Ja tīk, mērci sablendē ar rokas blenderi, lai tā būtu vienmērīgāka. Tad mērcei pievieno mazliet sarīvēta muskatrieksta. Tāpat pievieno arī citrona miziņu. Ja mērci atkārtoti uzsildi, pievieno tai pienu, lai tā būtu šķidrāka.

Irbīšu cepešus pasniedz uz siltiem šķīvjiem, pievienojot arī pētersīļu mērci. Piedevās var pasniegt tvaicētas pupiņu pākstis un dārzeņu biezeni. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!