Šokolādes pudiņš ar īru krēmu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
1.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
6
6 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
4 ĒK
4 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
600 ml
600 ml saldais krējums
saldais krējums
200 g
200 g piena šokolāde
piena šokolāde
4 ĒK
4 ĒK īru krēma liķieris
īru krēma liķieris
Piederumi:
6-8
6-8 nelieli trauciņi cepšanai cepeškrāsnī
nelieli trauciņi cepšanai cepeškrāsnī
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pudiņi
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Saldais ēdiens, kurš būs īsti pa prātam tiem, kuriem patīk šokolādes un aromātiska liķiera garša vienā porcijā. Ideāls variants, lai servētu individuālas porcijas un nesatrauktos, ka kāds paliks bešā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma


    Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem.

    Ņem olu dzeltenumus un pūdercukuru, un sakuļ, līdz iegūta vieglu putu konsistence.

    Saldo krējumu liek katliņā un silda, līdz tas sāk vārīties. Tad saldajā krējumā saber šokolādes gabaliņus un maisa, līdz tā pilnībā izkūst.

    Kad tas izdarīts, saldā krējuma un šokolādes masā iemaisa īru krēma liķieri, un pirms mirkļa saputoto olu dzeltenumu masu.

    Iegūto masu lej cepšanas trauciņos, sadalot masu vienādās daļās. Trauciņus ievieto dziļākā cepamajā pannā vai traukā, kas piemērota cepeškrāsnij, un ielej verdošu ūdeni lielajā traukā tā, lai tas nosegtu divas trešdaļas no mazo trauciņu ārpuses.

    Trauku liek cepeškrāsnī un ļauj gatavoties aptuveni 15 līdz 20 minūtes, vai līdz brīdim, kad šokolādes masa ir iekritusies.

    Kad gatavi, trauku ņem ārā no cepeškrāsns un rūpīgi izceļ trauciņus ārā no verdošā ūdens. Tos atstāj atdzesēties, bet pēc tam liek ledusskapī un ļauj desertam sastingt.

    Pirms servēšanas apkaisa ar pūdercukuru.

    Neuztraucies, ja visas porcijas nepazūd uzreiz, tās vari glabāt ledusskapī līdz pat trim dienām un baudīt nesteidzoties. Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form