Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Saldais ēdiens, kurš būs īsti pa prātam tiem, kuriem patīk šokolādes un aromātiska liķiera garša vienā porcijā. Ideāls variants, lai servētu individuālas porcijas un nesatrauktos, ka kāds paliks bešā.
40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 olu dzeltenumi4 ĒKpūdercukurs600 mlsaldais krējums200 gpiena šokolāde4 ĒKīru krēma liķieris nelieli trauciņi cepšanai cepeškrāsnī

Sagatavošana

1

Ņem olu dzeltenumus un pūdercukuru, un sakuļ, līdz iegūta vieglu putu konsistence.

2

Saldo krējumu liek katliņā un silda, līdz tas sāk vārīties. Tad saldajā krējumā saber šokolādes gabaliņus un maisa, līdz tā pilnībā izkūst.

3

Kad tas izdarīts, saldā krējuma un šokolādes masā iemaisa īru krēma liķieri, un pirms mirkļa saputoto olu dzeltenumu masu.

4

Iegūto masu lej cepšanas trauciņos, sadalot masu vienādās daļās. Trauciņus ievieto dziļākā cepamajā pannā vai traukā, kas piemērota cepeškrāsnij, un ielej verdošu ūdeni lielajā traukā tā, lai tas nosegtu divas trešdaļas no mazo trauciņu ārpuses.

5

Trauku liek cepeškrāsnī un ļauj gatavoties aptuveni 15 līdz 20 minūtes, vai līdz brīdim, kad šokolādes masa ir iekritusies.

6

Kad gatavi, trauku ņem ārā no cepeškrāsns un rūpīgi izceļ trauciņus ārā no verdošā ūdens. Tos atstāj atdzesēties, bet pēc tam liek ledusskapī un ļauj desertam sastingt.

7

Pirms servēšanas apkaisa ar pūdercukuru.

Neuztraucies, ja visas porcijas nepazūd uzreiz, tās vari glabāt ledusskapī līdz pat trim dienām un baudīt nesteidzoties. Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!