Īru sodas maize jeb baltmaize bez rauga
Foto: Shutterstock
5.0000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g milti
milti
20 g
20 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 TK
1 TK sāls
sāls
75 g
75 g sviests (istabas temperatūrā)
sviests (istabas temperatūrā)
200 ml
200 ml paniņas
paniņas
150 ml
150 ml piens
piens
  • Brokastis
  • Launags
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Maize
  • Pasaules Virtuve
  • Īru bezrauga maize jeb sodas maize vislabāk garšos silta. To pasniedz ar sviestu un dažādām uzkodām, līdzīgi kā jebkuru baltmaizi. No dotā produktu daudzuma sanāks divi kukulīši maizes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā ieber miltus, pievieno cepamo pulveri un sāli, visu labi izmaisa. Maisījumam pievieno sviestu, sadalītu piciņās. Visu samaisot, ar pirkstiem veido sviesta un miltu drupačas.

    Pievieno paniņas un pienu, izmaisa, ja nepieciešams, samīca ar roku. Mīklu sadala divās daļās un saveļ lodē. Tās liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Lodes ar plaukstu viegli saspiež, centrā ar nazi iegriež krustiņu. Ļauj mīklai atpūsties 20 minūtes, tikmēr sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C.

    Apkaisa kukulīšus viegli ar miltiem un liek plāti karstā cepeškrāsnī, cep 30-40 minūtes, līdz veidojas zeltaina garoziņa un, maizē iespraužot koka skaliņu, tas laukā iznāk tīrs. Atdzesē, līdz maizīte vairs nav karsta. Pasniedz galdā.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form