Īstā Ziemassvētku kūka jāsāk gatavot jau oktobrī, vēlākais novembrī!

Samaisa sviestu ar cukuru, piesit olas, pielej šeriju.

Iemaisa žāvētos augļus un miltus.

Lej ietaukotā veidnē (laikam arī cepampapīrā), pārliek ar ķiršiem un mandelēm, un tad cep tā - vispirms 1/2 stundas 160*C (vidēji karstā), tad 140*C (zemā temperatūrā), kamēr gatavs - vēl 1/2 stundu.

Izņem no formas, atdzesē (24 stundas), tad ietin folijā un novieto tumšā vēsā vietā.

Ik pēc nedēļas attin, iešpricē drusku viskija, tin atkal ciet, un tā līdz Ziemassvētkiem.

Svētkos pasniedz dekorētu ar marcipānu, pūdercukura glazūru vai arī tāpat ēd kopā ar labu, pikantu sieru un piedzer klāt portvīnu.

::!recepte:

* šo recepti man atsūtīja britu draugi, un vakar mēģināju to pati izcept. Neesmu droša par rezultātu, jo agrāk tikai tiku nogaršojusi gatavu rezultātu Ziemassvētkos, bet neesmu redzējusi, kā notiek pats process.

Kūkas formu neizklāju ar cepampapīru, un laikam tādēļ man pilna cepeškrāsns pietecēja ar izkusušu sviestu.

Cepu apmēram stundu, jo nevarēja saprast, kad tad īsti būs gatava.

Arī par temperatūrām man nav pārliecības, vai ir pareizās. Nu, bet izcepta garšoja labi (atļāvos tomēr kūku apskrubināt).

Jācep jau oktobrī, un tad ik pa nedēļai jāsašpricē ar viskiju, kamēr pienāk augšminētie svētki.

Iesūtīja: Guna

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form