Foto: Shutterstock
Ukraiņu borščs šajās dienās ēsts kafejnīcās un restorānos un beidzot gribas pamēģināt to pagatavot mājās? Tas ir viegli! Sātīga un ļoti garda zupa – un pati aktuālākā zupa visās virtuvēs šobrīd.
100Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 gūdens100 gcūkgaļa, trekna100 gbietes50 gkāposti50 gkartupeļi1 gab.sīpols2 gab.burkāni1 gab.pētersīļu buntīte15 gtomātu biezenis10 gtauki1 TKkviešu milti20 gskābs krējums pēc garšasgaršvielas un garšaugi pēc garšassāls pēc garšaspipari2 gab.lauru lapas

Sagatavošana

1

Bietes sagriež salmiņos, liek katliņā sakarsētos taukos un maisot cep. Pievieno tomātu biezeni un visu kopā vēl apcep.

2

Pielej nedaudz buljonu vai ūdeni, pievieno etiķi un sautē, līdz bietes mīkstas.

3

Receptē minētajā ūdens daudzumā liek cūkas gaļu, vairākkārt noputo un vāra, līdz gaļa pusmīksta.

4

Pievieno sagrieztus svaigus kāpostus, kartupeļus, salmiņos sasmalcinātus un taukos apceptus burkānus, pētersīļus, sāli, piparus, lauru lapas un vāra visu gandrīz mīkstu.

5

Pievieno sautētās bietes, izkarsētus, atšķaidītus kviešu miltus un uzvāra.

6

Pirms pasniegšanas borščam pieliek cukuru un skābu krējumu.

Foto: Shutterstock

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!