Foto: Shutterstock
1966. gadā izdotajā grāmatā "Mūsu ģimenei" šī recepte nosaukta šādi: kūkas ar putu krējumu. Dzīvē tās vienmēr sauktas par vēja kūkām vai, vēl biežāk, par štopkūkām. Vārdam uzreiz cita garša! Lai īstā garša būtu arī pašām štopkūkām, jāatceras, ka tās jāpilda ar īstu putukrējumu, ne to, ko izspiež no aerosola. Īstenai vintāžas receptei piedien īsti produkti – tad arī būs īsts baudījums!
75Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 gkviešu milti sviests1 glāzeūdens pēc garšassāls4 gab.olas pūdercukurs pārkaisīšanai1 glāzesalds krējums 35%25 gcukurs pēc garšasvaniļa

Sagatavošana

1

Ūdeni ar sviestu un sāli uzvāra.

2

Vārošā ieber izsijātus kviešu miltus (uzreiz visu paredzēto daudzumu) un maisot karsē, līdz mīkla vienveidīga un atdalās no katliņa malām.

3

Tad mīklu mazliet atdzesē, pa daļām pievieno sakultas olas, samaisa.

4

Pēc tam ar karoti liek apaļas mīklas piciņas uz plāts un cep vidējā siltumā dzelteni brūnganas. (Mīkla cepot palielināsies apjomos. Cepot cepeškrāsni nedrīkst virināt, lai kūciņas nesakrītas.)

5

Atdzisušām kūkām daļēji atgriež virsiņu un iedobumu pilda ar saputotu krējumu. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai saldi!

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!