Foto: Shutterstock
Itāliešu iecienītā "ciabatta" - svaiga un garda pašcepta maizīte.

Sastāvdaļas paredzētas 4 kukulīšiem.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 graugs350 gmilti10 graugs5 ĒKpiens2 ĒKolīveļļa20 gsāls550 gmilti milti eļļa manna

Sagatavošana

1

Iepriekšējā dienā: 5 g rauga iemaisa 250 ml silta ūdens un ļauj 10 minūtes pastāvēt. Iemaisa 350 g miltu, pārklāj ar dvielīti un aizmirst līdz nākamajam rītam.

2

Nākamajā rītā 10 g rauga iemaisa remdenā pienā un atstāj uz 10 minūtēm. Pielej 250 ml remdena ūdens, eļļu un iepriekšējās dienas ieraugu. Iemīca sāli un miltus.

3

Mīca uz apmiltotas virsmas 2 – 3 minūtes labi dūšīgi, apsmērē ar eļļu, apsedz un ļauj 1,5 stundas istabas temperatūrā rūgt – mīkla kļūst ļoti gaisīga un mazliet lipīga.

4

Mīklu sadala četrās daļās, katru saveļ desā, ko pēc tam staipa garumā un platumā, līdz iegūst plaukstas platuma un ~ 30 cm garuma veidojumu.

5

Cepamo papīru apmilto un uz tā liek kukulīšus. Iebaksta ar pirkstu smukus caurumus (vai iegriež ar nazi), apsedz ar apmiltotu virtuves dvielīti un ļauj 1,5 – 2 stundas rūgt.

6

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem. Cepamo papīru apkaisa ar mannu, uz tās liek divus kukulīšus (pārējos divus ietupina ledusskapī), apkaisa ar mannu. Cepeškrāsnī ieliek trauciņu ar aukstu ūdeni, ver durvis ciet un cep 25 minūtes.

7

Izņem no plīts, ļauj uz restītēm atdzist. Tāpat izcep otrus divus kukulīšus.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!