Itāliete Boloņas mērce ir saderīga arī ar latviskajām grūbām
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g smalki sagriezts bekons
smalki sagriezts bekons
1 gab.
1 gab. sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
500 g
500 g vistas maltā gaļa vai tītara maltā gaļa
vistas maltā gaļa vai tītara maltā gaļa
1 TK
1 TK itāļu garšvielas (maltās gaļas garšviela itāļu gaumē)
itāļu garšvielas (maltās gaļas garšviela itāļu gaumē)
1 TK
1 TK oregano
oregano
1/2 TK
1/2 TK rozmarīns
rozmarīns
1/2 TK
1/2 TK čili pārslas
čili pārslas
400 g
400 g sasmalcināti tomāti
sasmalcināti tomāti
1 ĒK
1 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
1 glāze
1 glāze vistas buljons
vistas buljons
2 ĒK
2 ĒK sasmalcināti pētersīļi
sasmalcināti pētersīļi
 
grūbas
grūbas
 
parmezāna siers (pēc izvēles)
parmezāna siers (pēc izvēles)
 
baziliks (pēc izvēles)
baziliks (pēc izvēles)
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Atzīšu, ka mūsmājās Boloņas mērce iet uz urrā! Tai ir atrastas visdažādākās receptes, turklāt arī izmēģinātas visas gatavās veikalos nopērkamās. Esam iecienījuši arī gatavot vienkāršo Boloņas mērces recepti, kas pagatavojama ar vistas malto gaļu un bekonu. Turklāt – aizņems vien 30 minūtes tava laika! Lai gan tā ir krietni ātrāk un vienkāršāk pagatavojama par klasisko Boloņas mērci, tā nebūt nav mazāk garšīga.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Zinu, zinu, ka pasta ar Boloņas mērci ir klasika un visi to zina! Bet iesaku izmēģināt, kā Boloņas mērce sader kopā ar latviskajām grūbām. Ļoti interesanti!

    Uzkarsē dziļu pannu uz vidējas uguns. Pievieno bekonu un cep piecas minūtes, pēc tam to noņem no pannas. Tajā pašā pannā apcep sīpolu, ķiplokus un zaļumus, līdz tie kļūst smaržīgi.

    Pievieno vistas malto gaļu (droši vari izmantot arī tītara malto gaļu). Apkaisi ar sāli un pipariem, cep līdz gaļa kļūst zeltaini brūna.

    Pievieno apcepto bekonu atpakaļ pannā, tad pievieno čili pārslas, sīki sagrieztus tomātus un vistas buljonu.

    Ja nepieciešams pievieno vēl garšvielas, pēc tam samazini uguni un vāri mērci 15 – 20 minūtes. Pannu daļēji pārklāj ar vāku.

    Pievieno pētersīļus.

    Pasniedz mērci uzlietu uz izvēlētajam piedevām (kā jau iepriekš ieteikts – nogaršo ar grūbām, bet, bez šaubām, lieliski garšos ar makaroniem). Ja vēlies – papildini ar Parmezāna sieru un svaigu baziliku.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form