Biezpiena sacepums ar rozīnēm
Foto: Shutterstock
3.2090 244
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg biezpiens
biezpiens
5
5 olas
olas
4 ĒK
4 ĒK skābais krējums
skābais krējums
7 ĒK
7 ĒK manna
manna
7 ĒK
7 ĒK cukurs
cukurs
 
vaniļa
vaniļa
 
sarīvēta citrona miziņa
sarīvēta citrona miziņa
1-2 saujas
1-2 saujas rozīnes vai citi žāvētie augļi
rozīnes vai citi žāvētie augļi
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Biezpiena sacepumi
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pasaules Virtuve
  • Biezpiena sacepums gluži kā skolas laikos – salds, garšīgs un ar rozīnēm. Atdzesētu sacepumu var kāri noēst tāpat vai ar ogu ķīseli, skābo krējumu vai kādu saldu mērci.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lai sacepums būtu viendabīgāks, biezpienu izlaiž caur sietu. Biezpienu pēc tam liek bļodā, pievieno olas, skābo krējumu, mannu, cukuru, citrona miziņu un mazliet vaniļas garšai (pāksts sēkliņas, cukuru, ekstraktu vai pulveri). Visu samaisa, lai masa būtu vienmērīga.

    Pēc tam biezpiena masā viegli iemaisa rozīnes vai citus žāvētos augļus. Ja mīkla ir visai šķidras konsistences, rozīnes pirms pievienošanas nedaudz apviļā miltos. Tādā veidā ogas nenogrims trauka pamatnē.

    Padoms: lai sacepums būtu gaisīgāks, olu dzeltenumus atdala no baltumiem un pievieno atsevišķi, sakuļot baltumus stingrās putās un iecilājot mīklā.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

    Biezpiena masu pēc tam liek ietaukotā cepamtraukā. Trauku liek cepeškrāsnī un cep biezpiena kūku aptuveni 30-40 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna. Var arī ilgāk, atkarībā no zeltainuma pakāpes.

    Kad kūka gatava, izņem no krāsns un atdzesē. Pasniedz tāpat vai ar skābo krējumu, dzērveņu vai citu ogu ķīseli vai svaigu ogu mērci.

    Receptes autore: Līga Lūse-Zambare

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form