Izcili vienkāršais melleņu un persiku pīrāgs
Foto: DELFI
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
3
3 persiki
persiki
250 g
250 g ķirši
ķirši
30 g
30 g cukurs
cukurs
mīklai:
200 g
200 g milti
milti
50 g
50 g cukurs
cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
120 g
120 g auksts sviests
auksts sviests
60 ml
60 ml auksts ūdens vai piens
auksts ūdens vai piens
1
1 olas dzeltenums
olas dzeltenums
 
sakulta ola mīklas apsmērēšanai
sakulta ola mīklas apsmērēšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Pēc tirgus apmeklējuma, kad ogas un augļi sapirkti pārpārēm, un ledusskapī aizķērusies paciņa sviesta, var izcept šo gaužām vienkāršo ''galette''. Izcili labi garšos silts, pasniegts ar saldējuma bumbu vai jau atdzisis pie tējas vai kafijas.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Persikiem izņem kauliņus un sagriež daiviņas mazākos gabalos. Ķiršus iztīra no kauliņiem. Sajauc persikus ar ķiršiem, cukuru un kukurūzas cieti, lai tie pārāk nesulo.

    Gatavo mīklu. Bļodā sajauc miltus ar sāli, cukuru. Tad pievieno auksto sviestu, kas sarīvēts uz rupjās rīves vai sagriezts mazos gabaliņos. Iemaisa miltos un veido drupačas. Pielej ūdeni vai pienu, pievieno olu dzeltenumu un ar rokām veido mīklu, to mīcot ar delnas palīdzību. Mīklai jāsanāk viendabīgai, nedaudz ķepīgai, bet ne slapjai un pie pirkstiem līpošai. Kad mīkla savelta vienā bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz stundu.

    Kad mīkla kļuvusi stingrāka, izkaisa uz galda miltus un izrullē mīklu plānā kārtā, apaļā formā. Veido pamatni, ierēķinot, ka malas pārlocīsi pāri. Vidū liek pildījumu un tad loka pāri malas, tās nedaudz sakrokojot, lai stingri piecepas pie pildījuma.

    Cep 180 grādos 25-30 minūtes līdz mīklas malas kļuvušas zeltaini brūnas. Kādu brīdi ļauj pīrāgam padzist, tad griež gabalos un pasniedz tāpat vai ar saldējumu, putukrējumu.

    Izcili vienkāršais melleņu un persiku pīrāgs
    Foto: DELFI
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form