Izcili vienkāršais melleņu un persiku pīrāgs
Foto: DELFI
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli

Pēc tirgus apmeklējuma, kad ogas un augļi sapirkti pārpārēm, un ledusskapī aizķērusies paciņa sviesta, var izcept šo gaužām vienkāršo ''galette''. Izcili labi garšos silts, pasniegts ar saldējuma bumbu vai jau atdzisis pie tējas vai kafijas.

Persikiem izņem kauliņus un sagriež daiviņas mazākos gabalos. Ķiršus iztīra no kauliņiem. Sajauc persikus ar ķiršiem, cukuru un kukurūzas cieti, lai tie pārāk nesulo.

Gatavo mīklu. Bļodā sajauc miltus ar sāli, cukuru. Tad pievieno auksto sviestu, kas sarīvēts uz rupjās rīves vai sagriezts mazos gabaliņos. Iemaisa miltos un veido drupačas. Pielej ūdeni vai pienu, pievieno olu dzeltenumu un ar rokām veido mīklu, to mīcot ar delnas palīdzību. Mīklai jāsanāk viendabīgai, nedaudz ķepīgai, bet ne slapjai un pie pirkstiem līpošai. Kad mīkla savelta vienā bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz stundu.

Kad mīkla kļuvusi stingrāka, izkaisa uz galda miltus un izrullē mīklu plānā kārtā, apaļā formā. Veido pamatni, ierēķinot, ka malas pārlocīsi pāri. Vidū liek pildījumu un tad loka pāri malas, tās nedaudz sakrokojot, lai stingri piecepas pie pildījuma.

Cep 180 grādos 25-30 minūtes līdz mīklas malas kļuvušas zeltaini brūnas. Kādu brīdi ļauj pīrāgam padzist, tad griež gabalos un pasniedz tāpat vai ar saldējumu, putukrējumu.

Izcili vienkāršais melleņu un persiku pīrāgs
Foto: DELFI

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form