Jāņogu kompots
Foto: Shutterstock
1.2000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Gards jāņogu kompots ar mazu devu apelsīna. No dotajām sastāvdaļām sanāks viena trīslitru burka ar dzērienu.

Pirms kompota gatavošanas, sagatavo sterilizētu trīslitru burku un vāciņu (burkai jābūt siltai, lai tā nesasprāgtu).

Jāņogas notīra, kārtīgi noskalo un nosusina. Apelsīnu nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Jāņogas un apelsīna gabaliņus saber burkā – tai vajadzētu būt līdz trešdaļai pilnai.

Paralēli katliņā salej nepieciešamo ūdeni un uzkarsē. Ūdeni nedaudz atdzesē un tad pārlej jāņogām burkā, ļauj ievilkies aptuveni 15-20 minūtes.

Kad tas izdarīts, ūdeni no burkas ielej atpakaļ katliņā, pieber tam cukuru un uzkarsē otrreiz, tik ilgi, līdz cukurs izkusis.

Pēc tam cukura sīrupu atkal pārlej jāņogām burkā, burku aizvāko, ievīsta segā un ļauj lēnām atdzist. Nākamajā dienā kompotu novieto tumšā un vēsā vietā.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form