Jāņogu kompots
Foto: Shutterstock
1.5000 12
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g jāņogas
jāņogas
0.5
0.5 apelsīns
apelsīns
200 g
200 g cukurs
cukurs
2.5-2.8 l
2.5-2.8 l ūdens
ūdens
  • Kompoti un sulas ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • Gards jāņogu kompots ar mazu devu apelsīna. No dotajām sastāvdaļām sanāks viena trīslitru burka ar dzērienu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pirms kompota gatavošanas, sagatavo sterilizētu trīslitru burku un vāciņu (burkai jābūt siltai, lai tā nesasprāgtu).

    Jāņogas notīra, kārtīgi noskalo un nosusina. Apelsīnu nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Jāņogas un apelsīna gabaliņus saber burkā – tai vajadzētu būt līdz trešdaļai pilnai.

    Paralēli katliņā salej nepieciešamo ūdeni un uzkarsē. Ūdeni nedaudz atdzesē un tad pārlej jāņogām burkā, ļauj ievilkies aptuveni 15-20 minūtes.

    Kad tas izdarīts, ūdeni no burkas ielej atpakaļ katliņā, pieber tam cukuru un uzkarsē otrreiz, tik ilgi, līdz cukurs izkusis.

    Pēc tam cukura sīrupu atkal pārlej jāņogām burkā, burku aizvāko, ievīsta segā un ļauj lēnām atdzist. Nākamajā dienā kompotu novieto tumšā un vēsā vietā.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form