Jāņogu kūka ar bezē un mīklas drumstalām
Foto: Shutterstock
1.2500 4
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
pēc garšas
2 glāzes
MĪKLAI
1 glāze
1 šķipsna
4-5 ĒK
3 glāzes

Garda jāņogu laika kūka ar bezē un zeltainām mīklas drumstalām. Vari to cept gan veidnē ar noņemamām malām, gan plātsmaizes formā.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Gatavo mīklu. Bļodā liek sviestu, pievieno kefīru, cepamo pulveri, sāli, cukuru un visu sajauc viendabīgā masā. Masai pievieno 3 glāzes miltu un sāk maisīt. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus un turpina mīcīt, līdz iegūta gluda mīklas, kas pēc struktūras līdzinās smilšu mīklai.

Trešdaļu mīklas saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek saldētavā.

Atlikušo mīklu ieklāj mīklu, ar pirkstiem izlīdzina pa pamatni, liek krāsnī cepties uz 20 minūtēm.

Tikmēr atdala olu dzeltenumus (tos vari izmantot, lai pagatavotu vaniļas mērci – recepte, lūk, šeit) no baltumiem. Saputo olu baltumus stingrās putās, pakāpeniski pa daļām pievienojot pūdercukuru.

Pusi olbaltumu masas klāj virs kūkas pamatnes. Pārkaisa ar jāņogām, pārklāj ar atlikušajiem olu baltumiem.

Pāri pārrīvē mīklu, kas bija nolikta saldētavā.

Samazina krāsns karstumu lídz 160 grādiem, liek kūku cepeškrāsnī un cep 30 minūtes, līdz drumstalas kļuvušas zeltainas.

Pirms pasniegšanas dekorē ar jāņogām un piparmētru lapiņām.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form