Jāņogu un upeņu mērce gaļas ēdieniem
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g upenes
upenes
150 g
150 g jāņogas
jāņogas
150 ml
150 ml sarkanvīns
sarkanvīns
2 gab.
2 gab. spiedē izspiestas ķiploka daiviņas
spiedē izspiestas ķiploka daiviņas
1 ĒK
1 ĒK balzamiko mērce
balzamiko mērce
2 ĒK
2 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Citas mērces
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Ogu sezonas karstumā ir īstais brīdis tumīgu miltu un saldā krējuma mērču vietā izmēģināt mērci no Latvijas ogām! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone apstiprina – garšos kā restorānā un izskatīsies lieliski. Der atcerēties – kad svaigās ogas dārzā beigušās, mērcēm labi noder arī saldētavā esošie vasaras ogu krājumi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomazgā ogas (jāņogām kātiņus nevajag noņemt).

    Liek visas sastāvdaļas katliņā, uzvāra un lēni turpina vārīt aptuveni 10 minūtes.

    Izberž ogu masu caur sietu, šķidro masu lej atpakaļ katliņā.

    Pievieno ogām sarkanvīnu, ķiplokus, mērci un cukuru. Turpina gatavot uz mērenas uguns, kamēr iztvaiko aptuveni puse šķidruma.

    Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz cukura vai balzamiko mērces.

    Bauda karstu pie iecienītajiem gaļas ēdieniem – lieliski garšos ar grilētu vistas, cūkgaļas vai pīles fileju, liellopa steiku. Sader arī ar grilētiem vai tvaicētiem dārzeņiem vai spinātiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form