Jāņogu želeja ziemai
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg jāņogas
jāņogas
2 kg
2 kg cukurs
cukurs
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Pasaules Virtuve
  • "Jāņogu želeja noderēs kūku un citu kulinārijas izstrādājumu pildījumam, kā piedeva pankūkām vai vienkārši tāpat – uz maizes šķēles. Ātri un gardi, turklāt želeja saglabā košo krāsu. Recepte lieliska, vien precīzi jāseko priekšrakstiem," tā pārbaudītu jāņogu želejas recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ogas nomazgā (tās var būt ar ķekariem), liek katlā, pievieno cukuru un, izmantojot koka karoti, saspaida, līdz izdalās sula.

    Tad liek katlu uz plīts un uz straujas uguns karsē 8 minūtes kopš brīža, kad parādījies pirmais burbulis.

    Jāņem vērā, ka masa stipri putos un palielienāsies apjoms, tādēļ jāizvēlas dziļāku katlu. Vārīšanas laikā putas nost neņem!

    Nepārtraukti maisot, sagaida astoto vārīšanas minūti, tad izkāš masu caur sietu. Ja ir putas, tad šajā brīdī tās noņem.

    Želeju pilda tīrās burkās, aizvāko, atdzesē un novieto vēsumā.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form