Foto: Shutterstock
Jāņogu želeja ir lielisks papildinājums konservu plauktam, ko izmantot gan saldu, gan sāļu ēdienu papildināšanā.

Svarīgi receptē izmantot ogas, kas ir ne līdz galam nogatavojušās. Ogas nomazgā ar visiem kātiņiem, lai neiztek sula, tad uz dvieļa vai marles nosusina un tikai tad noņem kātiņus. Notīrītās ogas ar koka stampiņu labi samīca. Sulu ar marles palīdzību nospiež.

Tad pievieno cukuru, labi izmaisa, līdz cukurs izkusis.

Iegūto sulu liet sausā, stikla traukā, pārklājot ar foliju.

Pirmās 2-3 dienas želeja jāuzglabā vēsā vietā, bet pēc tam istabas temperatūrā.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!