Jāņu siera recepte ar saldo krējumu
Foto: DELFI
2.7500 4
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg biezpiens
biezpiens
2-3 gab.
2-3 gab. olas
olas
5 l
5 l piens
piens
40-60 g
40-60 g sviests
sviests
0.5 l
0.5 l ūdens
ūdens
 
ķimenes
ķimenes
 
sāls
sāls
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mājās gatavots siers
  • Pasaules Virtuve
  • Jāņu siera recepte no saldā krējuma - lai slavēta namamāte.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ūdeni ar pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad pievieno sieram biezpienu un lēni karsē, kamēr atsūkalojas.

    Ūdeni pievieno, lai siers būtu mīkstāks. Biezpienu izmaļ vai rūpīgi izmīca. Olas biezpienam pievieno sakultas, piejaucot sasmalcinātam biezpienam, pielejot katlā vai piemīcot, kad siera masa atsūkalota.

    Sviestu (vai 1 glāzi salda krējuma)un krējumu, ķimenes un sāli iemīca, kad siers jau notecināts.

    Masu ielej mitrā siera drānā, mīcot notecina sūkalas, sasien, virsū uzliek nelielu slogu un nospiež sieru vēlamā apaļā formā.

    Iesūtīja: deivucis

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form