600Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
lpiens biezpiens sviests olas sāls ķimenes
Sagatavošana
1
Pa nakti saskābēju kādus 4-5 litrus piena un tad saskābušajā pienā liku vārīties biezpienu.
2
Cik daudz biezpiena, to vairs precīzi neatceros, bet laikam bija kāds kilo vai biškiņ vairāk.
3
Kad viss uzvārījās un sadalījās, biezo masu nokāsu un tūlīt liku iekšā katlā uz uguns kopā ar sviestu, olām, sāli un ķimenēm, pamatīgi maisot kamēr viss labi sakarsējas.
4
Jo ilgāk karsē uz uguns, jo siers cietāks.
5
Tas arī viss. Jāiesien tikai marlē un jāatstāj uz kādu laiku atdzesēties un ieformēties.
6
Izspiedu, iesēju un uzreiz kaut ko smagu virsū.
* tā kā taisīju Jāņu sieru, es liku ķimenes un sāli, un baigi garšīgi. Citus sierus neesmu mēģinājusi.
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit