Jāņu siers ar ķimenēm
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4-5 l
4-5 l piens
piens
 
biezpiens
biezpiens
 
sviests
sviests
 
olas
olas
 
sāls
sāls
 
ķimenes
ķimenes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mājās gatavots siers
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Jāņu siers ar ķimenēm cieņā ne tikai pa Līgo.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pa nakti saskābēju kādus 4-5 litrus piena un tad saskābušajā pienā liku vārīties biezpienu.

    Cik daudz biezpiena, to vairs precīzi neatceros, bet laikam bija kāds kilo vai biškiņ vairāk.

    Kad viss uzvārījās un sadalījās, biezo masu nokāsu un tūlīt liku iekšā katlā uz uguns kopā ar sviestu, olām, sāli un ķimenēm, pamatīgi maisot kamēr viss labi sakarsējas.

    Jo ilgāk karsē uz uguns, jo siers cietāks.

    Tas arī viss. Jāiesien tikai marlē un jāatstāj uz kādu laiku atdzesēties un ieformēties.

    Izspiedu, iesēju un uzreiz kaut ko smagu virsū.

    * tā kā taisīju Jāņu sieru, es liku ķimenes un sāli, un baigi garšīgi. Citus sierus neesmu mēģinājusi.

    Iesūtīja:
    meita

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form