Jāņu siers ar ķimenēm
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Jāņu siers ar ķimenēm cieņā ne tikai pa Līgo.

Pa nakti saskābēju kādus 4-5 litrus piena un tad saskābušajā pienā liku vārīties biezpienu.

Cik daudz biezpiena, to vairs precīzi neatceros, bet laikam bija kāds kilo vai biškiņ vairāk.

Kad viss uzvārījās un sadalījās, biezo masu nokāsu un tūlīt liku iekšā katlā uz uguns kopā ar sviestu, olām, sāli un ķimenēm, pamatīgi maisot kamēr viss labi sakarsējas.

Jo ilgāk karsē uz uguns, jo siers cietāks.

Tas arī viss. Jāiesien tikai marlē un jāatstāj uz kādu laiku atdzesēties un ieformēties.

Izspiedu, iesēju un uzreiz kaut ko smagu virsū.

* tā kā taisīju Jāņu sieru, es liku ķimenes un sāli, un baigi garšīgi. Citus sierus neesmu mēģinājusi.

Iesūtīja:
meita

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form