Jāņu siers ar zaļumiem un ķimenēm
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
5 l
5 l piens
piens
5 gab.
5 gab. olas
olas
800 g
800 g biezpiens
biezpiens
1 l
1 l rūgušpiens
rūgušpiens
100 g
100 g sviests
sviests
 
citronu sula
citronu sula
pēc garšas
pēc garšas ķimenes
ķimenes
pēc garšas
pēc garšas baziliks
baziliks
pēc garšas
pēc garšas dilles
dilles
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Latvijas svētku receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mājās gatavots siers
  • Pasaules Virtuve
  • Siera mantojuma konkursā gardākā mājās sietā Jāņu siera uzvarētājas godu ''Rimi gardēži'' piešķīra ķekavnieces Edītes Jurjānes receptei, kurā izmantotas pašas dārzā audzētas garšvielas. Viņas sietais Lakstīgalu ielas Jāņu siers tika atzīts arī par labāko sieru kā pamatēdienu, ko var grillēt, cept un pasniegt kopā ar dažādām piedevām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pienu lielā katlā karsē, tad pievieno biezpienu, rūgušpienu un citronu sulu.

    Kad sarec, notecina sietā uz mitras marlītes.

    Liek atpakaļ katlā, pievieno sakultas olas, sāli, sviestu, ķimenes, dilles, baziliku.

    Lēni karsē, maisa ar koka karoti, līdz masa kļūst staipīga.

    Tad liek uz dēlīša, kas apklāts ar marli, ietin, nopresē un atdzesē.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Siers Latvijas svētku receptes Līgo svētku un Jāņu receptes Baziliks Biezpiens Citronu sula Dilles Ķimenes Olas Piens Rūgušpiens Sāls Sviests Mājās gatavots siers Pasniegt atdzesētu Vārīšana vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form