Foto: Shutterstock
Jāņu siers - lai var līgot visu nakti.
480Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgbiezpiens4 lpiens0.5 lūdens15 gsviests ķimenes sāls

Sagatavošana

1

Biezpienu samaļ vai samīca, pievieno un iemaisa sakultas olas.

2

Pienu ar ūdeni uzvāra, pieliek biezpiena masu un, lēnām maisot, karsē, kamēr sāk atdalīties sūkalas. Tad masu lej drāniņā, sūkalas jātecina veikli, lai masa nepagūtu atdzist.

3

Tad liek katlā, pieliek sāli, ķimenes un kausētu sviestu. Katls jātur uz uguns un masa jāmaisa, lai siers būtu stingrāks. Pēc karsēšanas biezpiena masu saliek samitrinātā drāniņā vai marlē, nosien un noslogo.

Siers vienmērīgu dzeltenu krāsu iegūst, ja olas pie uzkarsētā piena liek, sakultas kopā ar kauēto sviestu, bet, ja tās pieliek, sakultas ar biezpienu, tad siers sanāks ziedains.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!