Japāņu rāmen zupa
Foto: Shutterstock
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Tradicionālā japāņu rāmen zupa ir sātīga un garšām bagāta. Tomēr ziemeļniekiem tās pagatavošana nereti sagādā galvassāpes šai zupai raksturīgās specifiskās garšas un salduma dēļ, turklāt tās tapšanā nepieciešama noteikta temperatūra. Savu rāmen recepti atklāj "Samsung Galaxy Dream Chef" pavāršova fināliste Monta Meiere.

Vispirms uzvāra nūdeles, kad gatavas, tās atdzesē aukstā ūdenī un noliek malā līdz vēlākam.

Pannā apcep cūkgaļas krūtiņu, līdz tā ir vidēji gatava. Sagriež šķēlītēs un atstāj atdzesēties līdz servēšanai.

Vāra buljonu, izmantojot pusi no minētajiem dārzeņiem, pievieno medu, kanēli, sojas mērci, citronzāli, citrona sulu pēc garšas. Buljonu ik pa laikam nogaršo – svarīgi panākt umami garšu, kas ir salds, skābs, ass un rūgts reizē. Zupa rāmen ir īpaša tieši ar garšvielu balansu – tai ir jāpanāk visu garšu vienlīdzīga saskaņa.

Pāri palikušos dārzeņus sasmalcina plānās strēmelītēs, apcep sezama eļļā ar ķiploku un čili.

Atsevišķi apcep vai novāra olas, paredzot vienu uz katru bļodiņu rāmen zupas.

Kad buljons gatavs, tam pievieno gatavās nūdeles un dārzeņus. Rāmen servē uzreiz, lai nūdeles un dārzeņi neturpinātu gatavoties karstajā buljonā.

Pasniedz ar laima daiviņu, cūkgaļas krūtiņas šķēlītēm un olu. Pārkaisa ar kapātiem lociņiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form