Jauktu zivju sacepums ar kartupeļu 'zvīņām'
Foto: Shutterstock
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mērcei
75 g
75 g sviests
sviests
60 g
60 g milti
milti
1 ĒK
1 ĒK sausais baltvīns
sausais baltvīns
šķipsna
šķipsna malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
0,5 TK
0,5 TK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
300 ml
300 ml piens
piens
2 ĒK
2 ĒK smalki sagriezti sīpolloki
smalki sagriezti sīpolloki
2 saujas
2 saujas kapātas dilles
kapātas dilles
Sacepumam
2
2 vidēji kartupeļi
vidēji kartupeļi
300 g
300 g lasis bez ādas
lasis bez ādas
300 g
300 g kūpināts paltuss vai sviesta zivs
kūpināts paltuss vai sviesta zivs
300 g
300 g tīģergarneles
tīģergarneles
Glazūrai
1 TK
1 TK oliveļļa
oliveļļa
50 g
50 g sviests
sviests
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
  • Zivju un jūras produktu sacepumi
  • Kartupeļu sacepumi
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Grezns un bagātīgs svētku ēdiens, piemērots nelielām viesībām un svinībām. Svaigā laša sajaukums ar auksti kūpināto paltusu (var izmantot arī sviesta zivi) veido īpaši bagātīgu garšas buķeti, kuru papildina gaļīgās tīģergarneles. Zivis un tīģergarneles sutinās maigā diļļu mērcē, bet sacepuma virskārtu veido plāna kartupeļu kārtiņa, kuru kārto zvīņu formā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ja izmanto saldētas garneles, tās izņem atkausēties. Smalki sakapā lokus un dilles.

    Gatavo diļļu mērci. Sasilda nelielā katliņā pienu, nav jāvāra. Mērces katlā vai dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno miltus, tos, pāris minūtes maisot, apcep. Noņem katlu no uguns, pievieno vīnu, sinepes, sāli, pierīvē muskatriekstu, labi izmaisa.

    Pēdējo iemaisa silto pienu, to lejot pakāpeniski un visu laiku maisot. Liek katlu atpakaļ uz uguns. Nepārtraukti maisot, karsē mērci, līdz tā sabiezējusi, apmēram 6 minūtes.

    Noņem mērci no uguns un iemaisa lokus un dilles. Mērci ielej sacepuma traukā.

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC. Sagriež kumosa lieluma gabaliņos abas zivis, notīra garneles un iemaisa diļļu mērcē. Pagatavo sacepuma glazūru. Panniņā liek olīveļļu, sviestu un viegli saspiestas ķiploka daiviņas. Karsē, līdz sviests izkusis un ķiploks apcepies, noliek malā.

    Ja izmanto jaunos kartupelīšus, tos rūpīgi nomazgā un sagriež plānās šķēlēs ar visām miziņām. Vecos kartupeļus mizo un pēc tam sagriež plānās jo plānās šķēlēs.

    Kartupeļus kārto pāri zivīm zvīņu veidā. Izmantojot karoti, pāri pārlej ķiploku sviestu, cenšoties uzliet visiem kartupeļiem. Ķiploku neizmanto.

    Pārkaisa ar sāli un liek cepties karstā cepeškrāsnī 50 - 60 minūtes, līdz kartupeļi zeltaini un mērce apakšā burbuļo.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form