Jauno biešu zupa ar ķiplokiem
Foto: No privātā arhīva
2.0000 1
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. bietes ar visām lapām
bietes ar visām lapām
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
0,5 kg
0,5 kg liellopa gaļa ar kaulu
liellopa gaļa ar kaulu
4 gab.
4 gab. jaunie kartupeļi
jaunie kartupeļi
1 l
1 l ūdens
ūdens
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
3 ĒK
3 ĒK krējums
krējums
 
zaļumi
zaļumi
  • Dārzeņu zupas
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Garšīgi, sātīgi, kārtīgi paēst, bet nepārēsties – tas vasarai der! Jauno dārzenīšu vieglums, jaunlopa gaļas sātīgums, ķiplociņa asumiņš harmoniski apvienots brīnišķīgā vasaras zupā, kur visu noslēdz dāsna krējuma karote un kaudze zaļumu. Recepti iesaka dizainere un gardēde Ieva Berga.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolu sagriež un lielā pannā apcep sviestā, līdz viegli apbrūninās.

    Pievieno salmiņos sagrieztas bietes, līdzīgā garumā sagrieztus biešu kātus, mazākās un svaigākās biešu lapiņas.

    Uzliek pannai vāku un, pa laikam apmaisot, sautē 10 minūtes (Visas šīs sastāvdaļas varētu vārīt arī buljonā, bet sautējot bietes labāk saglabā krāsu un struktūru, kas šai zupai nav mazsvarīgi).

    Paralēli vāra gaļas (vai zupas veģetārā versijā dārzeņu) buljonu.

    Kad gaļa mīksta, to ar visu kaulu izņem no katla un buljonam pievieno palielos gabalos sagrieztus kartupeļus un biešu sautējumu.

    Zupu vāra, kamēr kartupeļi mīksti.

    Pievieno gabalos sagrieztu gaļu.

    Noņem no uguns un caur ķiploku spiedi piespiež ķiplokus.

    Ļauj ievilkties pāris minūtes, pasniedz ar krējumu un zaļumiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form