Jauno kāpostu un sīpolu sautējums pannā
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 neliels jaunais kāposts
neliels jaunais kāposts
4
4 palieli sīpoli
palieli sīpoli
2-3
2-3 vidēji lieli burkāni
vidēji lieli burkāni
 
eļļa, sviests cepšanai
eļļa, sviests cepšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pavisam ātra un vienkārša recepte vasaras vakariņām no sērijas "kad algas diena tikai aizparīt, bet mājās nekā nav". Savu vakariņu recepti atsūtījusi Elza.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolus sagriež plānos pusgredzenos, kāpostu sašķēpelē skaidiņās.

    Burkānus sasmalcina uz rupjās rīves.

    Dziļā pannā uzkarsē eļļu, ja ir, var pievienot sviesta piciņu.

    Vispirms apcep sīpolus – zeltaini caurspīdīgus. Tad pievieno burkānus un kāpostus, visu strauji apcep, pēc tam samazina liesmu.

    Pārkaisa cukuru, sāli, piparus, pielej nelielu šļuku balzamiko. Pannas saturu apmaisa, uzliek vāku un uz lēnas uguns karsē, līdz kāposti izsautējušies. Ja šķiet, ka būs par sausu, var pievienot nedaudz ūdeni, bet principā nav nepieciešams, jo dārzeņi izdala savas sulas.

    Pēc apmēram 20 minūtēm ir gatavs! Ēd tāpat – ar skābo krējumu, piemēram. Ja vēlas, var pasniegt kā piedevu gaļas ēdieniem.

    Šī recepte piedalās konkursā, kura galvenā balva ir ceļojums divām personām uz Peipusa reģionu Igaunijā, kurā viens no apskates objektiem ir arī slavenais Sīpolu ceļš.

    Vai arī tavā virtuvē sīpols ir neatņemama ēdiena sastāvdaļa? Pagatavo līdz 7. augustam savu mīļāko ēdienu, kurā sīpols ir viena no galvenajām sastāvdaļām, nofotografē gala rezultātu, pieraksti recepti un pagatavošanas gaitu un sūti uz receptes@delfi.lv (ar norādi "Sīpolu ceļa konkurss"). Uzvarētāju noskaidrosim 16. augustā.

    Ar konkursa noteikumiem iepazīsties šeit.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form