Ko taisa no kartupeļiem? Frī, frī - skan pirmā bērnu atbilde. Ak, nu tipiski, ja prasu, kā gatavosim kartupeļus - atbilde bieži ir - cepsim frī. Ko vēl taisa? Kartupeļu miltus. Labi. Un ko vēl? - Vārītus kartupeļus. Bet no kā tad čipsus taisa? - No kāpostiem. - Bet tos, kas veikalā nopērkami? - No kukurūzas. - Velns, kā man neiet. Jā, pareizi - tos čipsus, ko tētis šad tad nopērk, tos taisa no kukurūzas, un mēs taisām čipsus no kāpostiem, bet īstenībā čipsi, ko visbiežāk cilvēki pazīst, - tie ir no kartupeļiem. - Jā, pareizi, kartupeļu čipsi.

Nu, lūk, tā ir uzkoda, ko šad tad jau var pagatavot. Tagad, jūlija Ievas Virtuvē gan ir raksts par nekaitīgākajiem čipsiem, domāju - varbūt kāds no tiem veidiem jānopērk, jāpagaršo, jo, kas tad ir čipsu klupšanas akmens - pārāk daudz sāls un garšas pastiprinātājs E 621.

Mājās gatavotiem čipsiem nav nekā no tā. Turklāt - tas ir tik viegli:

4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

jaunie kartupeļi sāls rozmarīns eļļa

Sagatavošana

1

Nomazgājam kartupeļus tīrus, nemizojam, sagriežam plānās šķēlēs, saberam bļodā, pārslakām olīveļļu, samaisām, sakārtojam kartupeļu šķēlītes uz pannas, pārkaisām ar sāli un rozmarīnu (mana izvēle).

2

Cepam 150 grādos. Te gan grūtākā daļa - jāstāv teju klāt, lai nepiedeg.

Ak jā, un vēl piņķerīgākā - būtu jācenšas, lai šķēlītes ir vienāda biezuma, bet nu ja nesanāk, arī nekāda vaina. Galu galā, var tās plānākās ātrāk no pannas nolasīt. Gardākie, kamēr silti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!