Jauno kartupeļu salāti ar saulē kaltētiem tomātiem un olīvām
Foto: Publicitātes foto
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g jaunie kartupeļi
jaunie kartupeļi
100 g
100 g saulē kaltēti tomāti eļļā (sagriezti strēmelēs)
saulē kaltēti tomāti eļļā (sagriezti strēmelēs)
1
1 citrona daiviņa
citrona daiviņa
4-6
4-6 bazilika lapiņas
bazilika lapiņas
10
10 Kalamatas olīvas bez kauliņiem
Kalamatas olīvas bez kauliņiem
Piedevām:
 
grilēta vistas fileja, piemēram, "Ķekava" majonēzē ar citronpipariem
grilēta vistas fileja, piemēram, "Ķekava" majonēzē ar citronpipariem
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Gaļas salāti
  • Kartupeļu salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Nereti pārdomas sagādā, kādas piedevas pasniegt piknikā kopā ar grilēto gaļu, tādēļ šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants piedāvā vienkāršu un vasarīgu salātu recepti, kas ir tikpat vienkārši pagatavojama kā ierastie dārzeņu salāti, bet vienlaikus ļaus radoši atsvaidzināt grila maltīti un pārsteigt ģimeni un draugus. Baudi kopā ar grilētu cāļa fileju!

    Pagatavošana:

    Jaunos kartupeļus novāra ar mizu un apcep eļļā, līdz tie kļūst zeltaini.

    Sagriež uz pusēm, un vēl siltos kartupeļos iemaisa saulē kaltētos tomātus, olīvas, citronus un eļļu, kas palikusi pāri no tomātiem eļļā.

    Liek ledusskapī atdzesēties.

    Atdzesētos salātos iemaisa baziliku un pasniedz kopā ar uz pusēm pārgrieztiem grilētas vistas filejas gabaliņiem.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form