Krāsnī cepts sviesta ķirbis ar jēra gaļas kotletēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 sīpoli
sīpoli
 
sviesta ķirbis
sviesta ķirbis
 
sāls
sāls
 
melnie pipari
melnie pipari
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
400 g
400 g jēra gaļa (muguras gabals)
jēra gaļa (muguras gabals)
90 g
90 g valrieksti
valrieksti
 
svaiga salvija
svaiga salvija
2 ĒK
2 ĒK balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
  • Dārzeņu ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja nu virtuvē vai kādā tumšākā stūrītī vēl atrodams kāds gardais sviesta ķirbis, liec to lietā! Pagatavo gardas pusdienas vai vakariņas saviem mīļajiem, liekot galdā gardas jēra karbonādītes ar kauliņu, kuras paspilgtinās krāsnī cepts ķirbis ar sīpoliem un valriekstiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādu atzīmei.

    Nomizotus sīpolus un no sēklām attīrītu sviesta ķirbi bez mizas sagriež nelielās daiviņās. Sastāvdaļas izklāj uz cepamās pannas, apber ar sāli un pipariem, kā arī apslaka ar olīveļļu.
    Sagatavoto liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 minūtes.

    Jēra gaļu apbrūnina karstā pannā aptuveni divas minūtes no katras gabaliņa puses.
    Apbrūnināto jēru liek pa virsu no cepeškrāsns izņemtajiem dārzeņiem. Visu apkaisa ar valriekstiem un salviju. Cepamo pannu liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl aptuveni 15 līdz 20 minūtes.

    Pēc tam jēru ņem ārā no cepeškrāsns, ietin folijā un atstāj, lai gaļa atpūšas aptuveni desmit minūtes. Dārzeņus vienkārši apmaisa un liek cepeškrāsnī, lai tie gatavojas vēl aptuveni desmit minūtes.

    Gatavo jēru ņem un sagriež karbonādes gabaliņos tā, lai pa vidu katram gabaliņam būtu kauliņš. Gabaliņus liek atpakaļ pie pārējām sastāvdaļām, un visu kārtīgi apmaisa.

    Servē uz šķīvjiem, jēru apslakstot ar balzamiko etiķi. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form