Jēra gaļas plovs
Foto: Shutterstock
4.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
120 g
120 g jēra gaļa
jēra gaļa
15 g
15 g tomātu pasta
tomātu pasta
20 g
20 g burkāni
burkāni
20 g
20 g sīpoli
sīpoli
20 g
20 g rīsi
rīsi
160 g
160 g buljons vai ūdens
buljons vai ūdens
 
eļļa vai tauki
eļļa vai tauki
 
sāls
sāls
 
garšvielas
garšvielas
 
zaļumi
zaļumi
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Rīsu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Riktīgi gards jēra gaļas plovs pusdienu vai varariņu maltītei.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļu sagriež, nelielos gabalos, svars ~20 g un apcep uz sakarsētas pannas, līdz gaļa nedaudz apcepas.

    Gaļu pārliek dziļā katlā, pārlej ar buljonu vai ūdeni, lai šķidrums pārsedz to, pievieno taukos apceptus, gabaliņos sagrieztus vai sarīvētus burkānus, apceptus sīpolus, tomātu pastu, sāli, melnos piparu graudiņus un uzvāra.

    Rīsus nomazgā, pievieno gaļai, pievieno vēl lauru lapas, visu izjauc un vāra uz lēnas uguns līdz rīsi uzbriest, ik pa laikam samaisot ar koka lāpstiņu, lai nepiedeg.

    Kad rīsi piebrieduši un šķidruma vairs nav, trauku ar plovu cieši nosedz ar vāku, liek cepeškrāsnī uz 1 stundu vai satin segās.

    Plovam nav obligāti jāpievieno tomātu pasta, bet tā vietā, tad pievieno gabaliņos sagrieztus vai sarīvētus burkānus.

    Pirms pasniegšanas plovu izmaisa un pasniedz karstu.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form