Foto: Shutterstock
Riktīgi gards jēra gaļas plovs pusdienu vai varariņu maltītei.
100Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
120 gjēra gaļa15 gtomātu pasta20 gburkāni20 gsīpoli20 grīsi160 gbuljons vai ūdens eļļa vai tauki sāls garšvielas zaļumi

Sagatavošana

1

Gaļu sagriež, nelielos gabalos, svars ~20 g un apcep uz sakarsētas pannas, līdz gaļa nedaudz apcepas.

2

Gaļu pārliek dziļā katlā, pārlej ar buljonu vai ūdeni, lai šķidrums pārsedz to, pievieno taukos apceptus, gabaliņos sagrieztus vai sarīvētus burkānus, apceptus sīpolus, tomātu pastu, sāli, melnos piparu graudiņus un uzvāra.

3

Rīsus nomazgā, pievieno gaļai, pievieno vēl lauru lapas, visu izjauc un vāra uz lēnas uguns līdz rīsi uzbriest, ik pa laikam samaisot ar koka lāpstiņu, lai nepiedeg.

4

Kad rīsi piebrieduši un šķidruma vairs nav, trauku ar plovu cieši nosedz ar vāku, liek cepeškrāsnī uz 1 stundu vai satin segās.

5

Plovam nav obligāti jāpievieno tomātu pasta, bet tā vietā, tad pievieno gabaliņos sagrieztus vai sarīvētus burkānus.

6

Pirms pasniegšanas plovu izmaisa un pasniedz karstu.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!