Maltās gaļas sacepums ar kārtainās mīklas virskārtu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1
1 sīpols
sīpols
2
2 burkāni
burkāni
400-500 g
400-500 g jēra maltā gaļa
jēra maltā gaļa
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
400 g
400 g konservēti tomāti
konservēti tomāti
250 g
250 g sēnes (piemēram, šampinjoni)
sēnes (piemēram, šampinjoni)
1
1 jēra buljona kubiņš
jēra buljona kubiņš
2 ĒK
2 ĒK pesto
pesto
Mīklas cepurītei:
500 g
500 g kārtainā mīkla
kārtainā mīkla
1
1 ola (sakulta)
ola (sakulta)
Piederumi:
4
4 nelieli cepamie trauki
nelieli cepamie trauki
vai
 
viens liels cepamais trauks
viens liels cepamais trauks
  • Dārzeņu sacepumi
  • Gaļas sacepumi
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Smaržīgi un garšīgi jēra gaļas pīrāgi (vai pīrāgs, ja nav vairāku cepamtrauku) sātīgām pusdienām vai vakariņām. Pildījumu patīkami atsvaidzinās konservētie tomāti, kas mijas ar apceptiem sīpoliem un mīkstiem burkānu gabaliņiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

    Pannā uzkarsē eļļu. Pēc tam ieber tajā gabaliņos sagrieztus burkānus un sasmalcinātu sīpolu. Uz vidējas uguns visu cep 5-7 minūtes, līdz dārzeņi sāk palikt mīksti.

    Kad tas izdarīts, pannā ieliek arī jēra malto gaļu un cep 5-8 minūtes, gaļu visu laiku apmaisot, lai tā pilnībā apbrūnētu. Pēc tam pievieno miltus, un visu veikli apmaisa, apcepot vēl minūti, lai masa sabiezētu.

    Pēc tam piemaisa klāt sagrieztus konservētos tomātus un aptuveni 150 mililitrus verdoša ūdens. Kārtīgi visu maisa un karsē tik ilgi, līdz šķidrums sāk burbuļot.

    Tad pievieno sagrieztas sēnes un sadrupina klāt buljona kubiņu. Ļauj mērcei vārīties 10-15 minūtes, līdz burkāni ir pavisam mīksti.

    Pannu ņem nost no plīts un mērcē iemaisa pesto, kā arī sāli un melnos piparus pēc garšas.

    Pēc tam pildījumu vienlīdzīgi sadala starp četriem cepamajiem traukiem vai liek vienā lielā.

    Izrullē kārtaino mīklu. To var pirkt jau gatavu vai pagatavot pēc šīs receptes. Izrullēto mīklu sagriež četrās vienādās daļās vai atstāj veselu, ja pīrāgs tiek cepts vienā traukā.

    Mīklu liek virsū pildījumam, kas salikts cepamajos traukos. Viegli piespiež maliņas un iegriež visapkārt. Virspusē izdur divus caurumiņus, lai cepšanas laikā gaiss varētu cirkulēt.

    Mīklas "cepurītes" apsmērē ar sakulto olu. Cepamos traukus liek cepeškrāsnī un ļauj pīrāgiem cepties 20-30 minūtes, līdz mīkla ir skaisti pacēlusies un zeltaina.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form