Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Smaržīgi un garšīgi jēra gaļas pīrāgi (vai pīrāgs, ja nav vairāku cepamtrauku) sātīgām pusdienām vai vakariņām. Pildījumu patīkami atsvaidzinās konservētie tomāti, kas mijas ar apceptiem sīpoliem un mīkstiem burkānu gabaliņiem.
90Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 ĒKolīveļļa1 sīpols2 burkāni500 gjēra maltā gaļa2 ĒKmilti400 gkonservēti tomāti250 gsēnes (piemēram, šampinjoni)1 jēra buljona kubiņš2 ĒKpesto MĪKLAS CEPURĪTEI:500 gkārtainā mīkla1 ola (sakulta) PIEDERUMI:4 nelieli cepamie trauki VAI: viens liels cepamais trauks

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

2

Pannā uzkarsē eļļu. Pēc tam ieber tajā gabaliņos sagrieztus burkānus un sasmalcinātu sīpolu. Uz vidējas uguns visu cep 5-7 minūtes, līdz dārzeņi sāk palikt mīksti.

3

Kad tas izdarīts, pannā ieliek arī jēra malto gaļu un cep 5-8 minūtes, gaļu visu laiku apmaisot, lai tā pilnībā apbrūnētu. Pēc tam pievieno miltus, un visu veikli apmaisa, apcepot vēl minūti, lai masa sabiezētu.

4

Pēc tam piemaisa klāt sagrieztus konservētos tomātus un aptuveni 150 mililitrus verdoša ūdens. Kārtīgi visu maisa un karsē tik ilgi, līdz šķidrums sāk burbuļot.

5

Tad pievieno sagrieztas sēnes un sadrupina klāt buljona kubiņu. Ļauj mērcei vārīties 10-15 minūtes, līdz burkāni ir pavisam mīksti.

6

Pannu ņem nost no plīts un mērcē iemaisa pesto, kā arī sāli un melnos piparus pēc garšas.

7

Pēc tam pildījumu vienlīdzīgi sadala starp četriem cepamajiem traukiem vai liek vienā lielā.

8

Izrullē kārtaino mīklu. To var pirkt jau gatavu vai pagatavot pēc šīs receptes. Izrullēto mīklu sagriež četrās vienādās daļās vai atstāj veselu, ja pīrāgs tiek cepts vienā traukā.

9

Mīklu liek virsū pildījumam, kas salikts cepamajos traukos. Viegli piespiež maliņas un iegriež visapkārt. Virspusē izdur divus caurumiņus, lai cepšanas laikā gaiss varētu cirkulēt.

10

Mīklas "cepurītes" apsmērē ar sakulto olu. Cepamos traukus liek cepeškrāsnī un ļauj pīrāgiem cepties 20-30 minūtes, līdz mīkla ir skaisti pacēlusies un zeltaina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!