Jēra gaļas sautējums ar dārzeņiem un pupām
Foto: Shutterstock
4.0000 3
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g jēra gaļa
jēra gaļa
1 ĒK
1 ĒK eļļa
eļļa
1
1 sīpols
sīpols
4
4 burkāni
burkāni
2
2 nelieli puravi
nelieli puravi
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
400 ml
400 ml dārzeņu buljons vai ūdens
dārzeņu buljons vai ūdens
1 TK
1 TK kaltēts rozmarīns vai 2 zariņi svaiga rozmarīna
kaltēts rozmarīns vai 2 zariņi svaiga rozmarīna
400 g
400 g konservētas baltās pupiņas
konservētas baltās pupiņas
4 ĒK
4 ĒK kapāti pētersīļu zaļumi
kapāti pētersīļu zaļumi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šī ēdiena pagatavošanai vajadzēs laiku, bet tas ir tā vērts, lai iegūtu smaržīgu un garšīgu jēra gaļas sautējumu. Jēru sagriez nelielos gabaliņos, tā tie izsutināsies tomēr ātrāk nekā sutinot lielu gaļas gabalu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagriež gaļu nelielos kumosos. Sīpolu notīra, pārgriež uz pusēm un sagriež biezās šķēlēs. Burkānus notīra un sagriež palielos gabalos, apmēram 3 cm garumā. Tādos pašos gabalos sagriež nomazgātu puravu.

    Piemērotā katlā, kurā sautēsies jēra gaļa, ielej eļļu un sakarsē. Tajā apcep gaļu, līdz tā apbrūnējusi. Izņem gaļu, samazina karstumu un karstajā eļļā apcep sīpolus, burkānus un puravus. Cep apmēram 5 minūtes, līdz dārzeņi kļūst nedaudz mīksti. Ķiplokus negriež, bet tikai ar naža asmeni saspiež plakanus, pievieno pārējiem dārzeņiem un vēl minūti pakarsē.

    Katlā liek atpakaļ gaļu un uzlej buljonu. Strauji uzvāra. Noputo, ja nepieciešams. Nogriež minimālu karstumu, pievieno rozmarīnu, pagaršo sāli. Nosedz katlu cieši ar vāku un ļauj stundu gaļai sutināties. Pēc stundas pārbauda gaļas mīkstumu un, ja nepieciešams, turpina sutināt līdz tā gatava, apmēram pusstundu. Tikmēr nokāš konservētās pupas un, kad gaļa mīksta, pievieno tās. Vēlreiz uzkarsē, ļaujot pupām caurkarst. Pasniedz, apkaisot ar svaigiem zaļumiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Jēra gaļa Augu eļļa Burkāni Dārzeņu buljons Jēra gaļa Ķiploki Konservētas pupiņas Melnie pipari Pētersīļi Puravi Rozmarīns Sāls Sīpoli Cepšana Vārīšana Gaļas ēdieni Ikdienas maltītei Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form