Palutini vēderu ar sulīgo jēra kāju ābolu sulā
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg jēra kāja
jēra kāja
250 ml
250 ml ābolu sula
ābolu sula
3 gab.
3 gab. burkāni
burkāni
2 gab.
2 gab. skābi āboli
skābi āboli
1 gab.
1 gab. dārzeņu buljona kubiņš
dārzeņu buljona kubiņš
pēc garšas
pēc garšas timiāns
timiāns
pēc garšas
pēc garšas rozmarīns
rozmarīns
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
2 gab.
2 gab. ķiploka galviņas
ķiploka galviņas
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
  • Latvijas svētku receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Visi, kas šo ēdienu baudījuši manās mājās, ļoti slavē," tā saka receptes autore, gardēde Elīna Henilāne. Galvenais garšas noslēpums ir ļoti laba un kvalitatīva ābolu sula. Jēra kāju Elīna iesaka pasniegt ar kartupeļu putru, burkānu-ķiploku salātiem un pašgatavotu mērcīti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mazā trauciņā ieber sāli, piparus, izspiestu ķiploka galviņu, rozmarīnu, timiānu un uzlej nedaudz olīveļļas.

    Ar šo masu saberz jēra kāju.

    Pannā nokaitē eļļu un apcep jēra kāju brūnu.

    Sautējamā traukā (kurā ietilpst jēra kāja) ielej izšķīdinātu buljonu, ābolu sulu, ieliec burkānus, uz pusēm pārgrieztu ķiploku un ābolus.

    Liec trauku ar jēra kāju cepties 150 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 4-5 stundas.

    Ik pa laikam izņem trauku, apgrozi kāju, lai viss vienmērīgi pagatavojas.

    Jēra kāja ir gatava, kad gaļa krīt nost no kaula.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form