Jēra karbonāde ar piparmētru mērci
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.0000 4
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 jēra karbonādes
jēra karbonādes
2 ĒK
2 ĒK balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2 ĒK
2 ĒK kapātas piparmētras
kapātas piparmētras
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
Piparmētru sviestam
100 g
100 g sviests
sviests
2 ĒK
2 ĒK kapātas piparmētras
kapātas piparmētras
pēc garšas
pēc garšas Tabasco piparu mērce
Tabasco piparu mērce
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Izcils īpašu vakariņu vai pusdienu maltītes ēdiens, kuram vispiemērotākie būs jēra karbonādes vai filejas gabaliņi. Šādā veidā var cept gan gaļu ar kauliņu, gan bez kauliņa. Jēra karbonādes, līdzīgi kā liellopa steikus, pasniedz vidēji ceptus.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms pagatavo piparmētru zaļumu sviestu. Smalki sakapā piparmētras, sajauc kopā ar mīkstu sviestu, ietin pārtikas plēvē desiņas formā un liek ledusskapī dzesēties.

    Tā kā maltītei vienā reizē viss sviests nebūs vajadzīgs, to var sasaldēt un izmantot citiem ēdieniem, piemēram tvaicētiem dārzeņiem.

    Samaisa kopā balzamiko etiķi ar olīveļļu, kapātām piparmētrām, sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Jēra karbonādes aplej ar sagatavoto marinādi, izmaisa un atstāj marinēties vismaz divas stundas.

    Sakarsē pannu (ieteicams grila pannu). Ja izmanto parasto pannu, to nedaudz ietauko. Karbonādes cep no katras puses apmēram 3-4 minūtes, līdz gabaliņi apcepušies brūni.

    Apceptās karbonādes liek uz silta šķīvja, apsedz ar foliju un ļauj gaļai atpūsties 5-10 minūtes.

    Pasniedzot uz gaļas liek gabaliņu piparmētru sviesta.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form