Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Izcils īpašu vakariņu vai pusdienu maltītes ēdiens, kuram vispiemērotākie būs jēra karbonādes vai filejas gabaliņi. Šādā veidā var cept gan gaļu ar kauliņu, gan bez kauliņa. Jēra karbonādes, līdzīgi kā liellopa steikus, pasniedz vidēji ceptus.
150Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 jēra karbonādes2 ĒKbalzamiko etiķis1 ĒKolīveļļa2 ĒKkapātas piparmētras šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari PIPARMĒTRU SVIESTAM:100 gsviests2 ĒKkapātas piparmētras pēc garšasTabasco piparu mērce

Sagatavošana

1

Vispirms pagatavo piparmētru zaļumu sviestu. Smalki sakapā piparmētras, sajauc kopā ar mīkstu sviestu, ietin pārtikas plēvē desiņas formā un liek ledusskapī dzesēties.

2

Tā kā maltītei vienā reizē viss sviests nebūs vajadzīgs, to var sasaldēt un izmantot citiem ēdieniem, piemēram tvaicētiem dārzeņiem.

3

Samaisa kopā balzamiko etiķi ar olīveļļu, kapātām piparmētrām, sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Jēra karbonādes aplej ar sagatavoto marinādi, izmaisa un atstāj marinēties vismaz divas stundas.

4

Sakarsē pannu (ieteicams grila pannu). Ja izmanto parasto pannu, to nedaudz ietauko. Karbonādes cep no katras puses apmēram 3-4 minūtes, līdz gabaliņi apcepušies brūni.

5

Apceptās karbonādes liek uz silta šķīvja, apsedz ar foliju un ļauj gaļai atpūsties 5-10 minūtes.

6

Pasniedzot uz gaļas liek gabaliņu piparmētru sviesta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!