Jēra krūtiņas cepetis
Foto: Shutterstock
5.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg jēra krūtiņa ar ribiņām
jēra krūtiņa ar ribiņām
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2
2 rozmarīna zariņi
rozmarīna zariņi
 
sāls
sāls
100 ml
100 ml sarkanvīns
sarkanvīns
100 ml
100 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
 
malti melnie pipari
malti melnie pipari
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve


  • Lai mazinātu jēra gaļas samērā specifisko aromātu, gaļu liec bļodā, pārlej ar kefīru un atstāj uz četrām stundām. Cits variants - pirms gatavošanas iezied gaļu ar sinepēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo marinādi - sajauc 2 ēdamkarotes olīveļļas ar saspiestu ķiploku, smalcinātu rozmarīnu un pipariem.

    Jēra krūtiņas gabalu noskalo un nosusina. Gaļu sasāla, pārziež ar marinādi. Gaļas gabalu savērpj aplī tā, lai ribiņas veidotu "kroni". Sastiprina ar kulinārijas auklu.

    Dziļā cepamtraukā lej divas ēdamkarotes olīveļļas un buljonu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un liek iekšā pannu.

    Kad buljons sāk vārīties, pannā ielej vīnu un liek jēra krūtiņu. Cep 50 minūtes, ik pa laikam pārlejot cepeti ar mērci, kas veidojas pannā.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form