Jēra krūtiņas cepetis
Foto: Shutterstock
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas



Lai mazinātu jēra gaļas samērā specifisko aromātu, gaļu liec bļodā, pārlej ar kefīru un atstāj uz četrām stundām. Cits variants - pirms gatavošanas iezied gaļu ar sinepēm.

Gatavo marinādi - sajauc 2 ēdamkarotes olīveļļas ar saspiestu ķiploku, smalcinātu rozmarīnu un pipariem.

Jēra krūtiņas gabalu noskalo un nosusina. Gaļu sasāla, pārziež ar marinādi. Gaļas gabalu savērpj aplī tā, lai ribiņas veidotu "kroni". Sastiprina ar kulinārijas auklu.

Dziļā cepamtraukā lej divas ēdamkarotes olīveļļas un buljonu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un liek iekšā pannu.

Kad buljons sāk vārīties, pannā ielej vīnu un liek jēra krūtiņu. Cep 50 minūtes, ik pa laikam pārlejot cepeti ar mērci, kas veidojas pannā.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form