Jēra maltā gaļa ar makaroniem un granātāboliem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1
1 sīpols (sakapāts)
sīpols (sakapāts)
2
2 ķiploka daiviņas (saspiestas)
ķiploka daiviņas (saspiestas)
2 ĒK
2 ĒK Tuvo Austrumu garšvielu maisījums 'Baharat'
Tuvo Austrumu garšvielu maisījums 'Baharat'
1 TK
1 TK asās paprikas garšvielas
asās paprikas garšvielas
400 g
400 g jēra maltā gaļa
jēra maltā gaļa
250 ml
250 ml karsts dārzeņu buljons
karsts dārzeņu buljons
400 g
400 g rīsu makaroni jeb 'orzo'
rīsu makaroni jeb 'orzo'
25 g
25 g pistācijas (sadrupinātas)
pistācijas (sadrupinātas)
50 g
50 g granātābola sēkliņas
granātābola sēkliņas
1 ĒK
1 ĒK svaigs koriandrs
svaigs koriandrs
 
kaltētas rožlapiņas dekorēšanai
kaltētas rožlapiņas dekorēšanai
  • Ass un pikants ēdiens
  • Gaļas ēdieni
  • Makaronu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gardas vēsmas no Tuvajiem Austrumiem – lēni sutināta jēra maltā gaļa ar aromātiskām garšvielām. Maltās gaļas mērci pasniedz ar rīsu makaroniem, sauktiem arī par "orzo", granātābola sēkliņām un pistācijām - kraukšķīgumam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dziļā pannā uzkarsē ēdamkaroti olīveļļas un pievieno sīpolus un ķiplokus. Uz mazas uguns visu apcep 5-6 minūtes, pēc tam pievieno Tuvo Austrumu garšvielu maisījumu un aso paprikas garšvielu, apcep vēl divas minūtes.

    Pēc tam plīts liesmu paaugstina līdz vidējai un pannā saber jēra malto gaļu. To apcep tik ilgi, līdz apbrūnējusi un kļuvusi irdena. Kad tas izdarīts, pārlej ar karstu dārzeņu buljonu, nogriež plīts liesmu uz mazu.

    Gaļu sutina aptuveni stundu, uz pavisam mazas uguns, ik pa laikam apmaisot.

    Kamēr gaļa gatavojas, pagatavo rīsu makaronus pēc norādes uz paciņas. Kārtīgi nokāš un iemaisa makaronos ēdamkaroti olīveļļas.

    Rīsu makaronus izkārto uz servējamā šķīvja. Pa virsu izkārto jēra gaļu. Visu apbārsta ar pistācijām, granātābola sēkliņām, koriandru un rožlapiņām (bez tām var arī iztikt).

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form