Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gardas vēsmas no Tuvajiem Austrumiem – lēni sutināta jēra maltā gaļa ar aromātiskām garšvielām. Maltās gaļas mērci pasniedz ar rīsu makaroniem, sauktiem arī par "orzo", granātābola sēkliņām un pistācijām - kraukšķīgumam.
75Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 ĒKolīveļļa1 sīpols (sakapāts)2 ķiploka daiviņas (saspiestas)2 ĒKTuvo Austrumu garšvielu maisījums 'Baharat'1 TKasās paprikas garšvielas400 gjēra maltā gaļa250 mlkarsts dārzeņu buljons400 grīsu makaroni jeb 'orzo'25 gpistācijas (sadrupinātas)50 ggranātābola sēkliņas1 ĒKsvaigs koriandrs kaltētas rožlapiņas dekorēšanai

Sagatavošana

1

Dziļā pannā uzkarsē ēdamkaroti olīveļļas un pievieno sīpolus un ķiplokus. Uz mazas uguns visu apcep 5-6 minūtes, pēc tam pievieno Tuvo Austrumu garšvielu maisījumu un aso paprikas garšvielu, apcep vēl divas minūtes.

2

Pēc tam plīts liesmu paaugstina līdz vidējai un pannā saber jēra malto gaļu. To apcep tik ilgi, līdz apbrūnējusi un kļuvusi irdena. Kad tas izdarīts, pārlej ar karstu dārzeņu buljonu, nogriež plīts liesmu uz mazu.

3

Gaļu sutina aptuveni stundu, uz pavisam mazas uguns, ik pa laikam apmaisot.

4

Kamēr gaļa gatavojas, pagatavo rīsu makaronus pēc norādes uz paciņas. Kārtīgi nokāš un iemaisa makaronos ēdamkaroti olīveļļas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!