Jēra rostbifs ar kazas siera sacepumu
Foto: Santa Maria
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ar zaļumiem bagātināts jēra rostbifs, krēmam līdzīgs kazas siera sacepums un debešķīga sarkanvīna mērce. Īsta svētlaime!

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C.

2. Gaļu no visām pusēm apkaisa ar garšaugu maisījumu, ieziež ar ķiplokiem, sāli un pipariem.

3. Pannā uz plīts uzkarsē eļļu. Gaļu apcep, līdz tā kļūst vienmērīgi brūngana, tad to pārliek karstumizturīgā formā un noliek malā.

4. Kartupeļus un saldos kartupeļus kārtās saliek karstumizturīgā formā. Virsū uzdrupina kazas sieru.

5. Pievieno sāli un piparus, pārlej ar pienu un krējumu. Cep cepeškrāsnī 40-45 minūtes, līdz sacepums iegūst krēmveida konsistenci un zeltainu krāsu.

6. Kad sacepums ir cepies 20 min., krāsnī liek gaļu, vēlams ar speciālo termometru. Gaļa jācep tik ilgi, līdz tajā iespraustais termometrs rāda 59°C (gaļa iekšpusē būs rozā). Pirms sagriešanas gabalos gaļai jāļauj dažas minūtes pastāvēt.

7. Vīnu un buljonu lej katlā un pievieno cukuru, garšaugu maisījumu un melnos piparus. Vāra bez vāka, līdz šķidrums iztvaikojis un pāri paliek 1/3. Izkāš, lai atdalītu zaļumus, un ielej atpakaļ katlā.

8. Sviestu vīna mērcē iekuļ tieši pirms pasniegšanas.

9. Ēdienu pasniedz ar sezonas dārzeņiem un zaļumiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form