Jēra rostbifs ar kazas siera sacepumu
Foto: Santa Maria
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Rostbifam:
800 g
800 g jēra mīkstums
jēra mīkstums
1 ĒK
1 ĒK garšaugu maisījums, piemēram, Santa Maria BIO baziliks, timiāns, rozmarīns, raudene
garšaugu maisījums, piemēram, Santa Maria BIO baziliks, timiāns, rozmarīns, raudene
2
2 saspiestas ķiploka daiviņas
saspiestas ķiploka daiviņas
 
sāls um melnie pipari
sāls um melnie pipari
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
Kazas siera sacepumam:
2
2 plānaš šķēlītēs sagriezti kartupeļi
plānaš šķēlītēs sagriezti kartupeļi
2
2 saldie kartupeļi, sagriezti plānās šķēlītēs
saldie kartupeļi, sagriezti plānās šķēlītēs
250 g
250 g kazas siers (Chevre)
kazas siers (Chevre)
 
sāls un melnie pipari
sāls un melnie pipari
200 ml
200 ml piens
piens
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
Sarkanvīna mērcei:
400 ml
400 ml sarkanvīns
sarkanvīns
500 ml
500 ml liellopa gaļas buljons
liellopa gaļas buljons
2 TK
2 TK niedru cukurs Demerara
niedru cukurs Demerara
2 TK
2 TK garšaugu maisījums, piemēram, Santa Maria BIO baziliks, timiāns, rozmarīns, raudene
garšaugu maisījums, piemēram, Santa Maria BIO baziliks, timiāns, rozmarīns, raudene
1 TK
1 TK malti melnie pipari
malti melnie pipari
3 ĒK
3 ĒK sviests istabas temperatūrā
sviests istabas temperatūrā
  • Citi ēdieni
  • Dārzeņu sacepumi
  • Gaļas ēdieni
  • Karstās mērces
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ar zaļumiem bagātināts jēra rostbifs, krēmam līdzīgs kazas siera sacepums un debešķīga sarkanvīna mērce. Īsta svētlaime!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C.

    2. Gaļu no visām pusēm apkaisa ar garšaugu maisījumu, ieziež ar ķiplokiem, sāli un pipariem.

    3. Pannā uz plīts uzkarsē eļļu. Gaļu apcep, līdz tā kļūst vienmērīgi brūngana, tad to pārliek karstumizturīgā formā un noliek malā.

    4. Kartupeļus un saldos kartupeļus kārtās saliek karstumizturīgā formā. Virsū uzdrupina kazas sieru.

    5. Pievieno sāli un piparus, pārlej ar pienu un krējumu. Cep cepeškrāsnī 40-45 minūtes, līdz sacepums iegūst krēmveida konsistenci un zeltainu krāsu.

    6. Kad sacepums ir cepies 20 min., krāsnī liek gaļu, vēlams ar speciālo termometru. Gaļa jācep tik ilgi, līdz tajā iespraustais termometrs rāda 59°C (gaļa iekšpusē būs rozā). Pirms sagriešanas gabalos gaļai jāļauj dažas minūtes pastāvēt.

    7. Vīnu un buljonu lej katlā un pievieno cukuru, garšaugu maisījumu un melnos piparus. Vāra bez vāka, līdz šķidrums iztvaikojis un pāri paliek 1/3. Izkāš, lai atdalītu zaļumus, un ielej atpakaļ katlā.

    8. Sviestu vīna mērcē iekuļ tieši pirms pasniegšanas.

    9. Ēdienu pasniedz ar sezonas dārzeņiem un zaļumiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form