Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sulīgs jēra steiks ar svaiga bazilika un piparmētru pesto, kuram pievienots izteiksmīgs seleriju biezenis un cepti dārzeņi. Garda un restorāna cienīga maltīte, kuru pagatavot pašam mājās un baudīt kopā ar kādu glāzi sarkanvīna.
60Minūtes
23Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
STEIKIEM:6 gab.jēra steiks (ap 175g katrs)1 ĒKolīveļļa PESTO:30 gbaziliks30 gpiparmētras1 gab.ķiploka daiviņa3 ĒKciedru rieksti0.5 citrona sula5 ĒKolīveļļa SELERIJU BIEZENIM:1 kgselerijas1 ĒKcitronu sula60 gsviests šķipsnamalts muskatrieksts sāls melnie pipari DĀRZEŅIEM:1 ĒKolīveļļa1 gab.sīpols2 gab.fenheļa galviņas2.5 gab.cukīni150 gplūmju tomāti

Sagatavošana

1

Gatavo pesto: baziliku un piparmētras ar nazi sakapā un sajauc bļodiņā kopā ar saspiestu ķiploku, grauzdētiem ciedru riekstiem, citronu sulu un eļļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

2

Gatavo steikus: jēra steiku gaļu iesmērē ar olīveļļu un liek uz ļoti karstas grilpannas vai parastās pannas cepties pāris minūtes no katras puses. Pēc tam plīts liesmu nogriež uz vidējo atzīmi un steiku apcep vēl piecas minūtes.

3

Steiku pēc izcepšanas noliek atpūsties.

4

Gatavo seleriju biezeni: notīrītus, gabaliņos sagrieztus seleriju kātus liek katliņā ar verdošu sālsūdeni. Pievieno citronu sulu un vāra aptuveni 30 minūtes, līdz selerijas ir mīkstas.

5

Pēc tam izvārītos seleriju gabaliņus nokāš un liek blenderī kopā ar sviestu un šķipsniņu muskatrieksta. Pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Sastāvdaļas sablendē, līdz iegūta vienmērīga biezeņa masa.

6

Gatavo dārzeņus: lielā, uzkarsētā pannā uzsilda eļļu un pieber sasmalcinātu sīpolu, kuru apcep aptuveni piecas minūtes.

7

Pēc tam pievieno gabaliņos sagrieztu fenheli, ripiņās sagrieztu cukīni un cep aptuveni 15 minūtes, regulāri apmaisot.

8

Gatavos dārzeņu ņem nost no pannas, pievieno uz pusēm sagrieztus tomātus un garšvielas.

9

Pasniedz: uz šķīvja izkārto seleriju biezeni, apceptos dārzeņus, bet pa virsu liek grilēto jēra steiku, kas apsmērēts ar pesto.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!