Jēra steiks ar piparmētru un bazilika pesto, seleriju biezeni un ceptiem dārzeņiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Steikiem:
6 gab.
6 gab. jēra steiks (ap 175g katrs)
jēra steiks (ap 175g katrs)
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
Pesto:
30 g
30 g baziliks
baziliks
30 g
30 g piparmētras
piparmētras
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
3 ĒK
3 ĒK ciedru rieksti
ciedru rieksti
1/2
1/2 citrona sula
citrona sula
4-5 ĒK
4-5 ĒK olīveļļa
olīveļļa
Seleriju biezenim:
1 kg
1 kg selerijas
selerijas
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
60 g
60 g sviests
sviests
šķipsna
šķipsna malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
 
sāls
sāls
 
melnie pipari
melnie pipari
Dārzeņiem:
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
2 gab.
2 gab. fenheļa galviņas
fenheļa galviņas
2-3 gab.
2-3 gab. cukīni
cukīni
150 g
150 g plūmju tomāti
plūmju tomāti
  • Dārzeņu ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīgs jēra steiks ar svaiga bazilika un piparmētru pesto, kuram pievienots izteiksmīgs seleriju biezenis un cepti dārzeņi. Garda un restorāna cienīga maltīte, kuru pagatavot pašam mājās un baudīt kopā ar kādu glāzi sarkanvīna.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo pesto:

    Baziliku un piparmētras ar nazi sakapā un sajauc bļodiņā kopā ar saspiestu ķiploku, grauzdētiem ciedru riekstiem, citronu sulu un eļļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

    Gatavo steikus:

    Jēra steiku gaļu iesmērē ar olīveļļu un liek uz ļoti karstas grilpannas vai parastās pannas cepties pāris minūtes no katras puses. Pēc tam plīts liesmu nogriež uz vidējo atzīmi un steiku apcep vēl piecas minūtes. 

    Steiku pēc izcepšanas noliek atpūsties.

    Gatavo seleriju biezeni:

    Notīrītus, gabaliņos sagrieztus seleriju kātus liek katliņā ar verdošu sālsūdeni. Pievieno citronu sulu un vāra aptuveni 30 minūtes, līdz selerijas ir mīkstas.

    Pēc tam izvārītos seleriju gabaliņus nokāš un liek blenderī kopā ar sviestu un šķipsniņu muskatrieksta. Pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Sastāvdaļas sablendē, līdz iegūta vienmērīga biezeņa masa.

    Gatavo dārzeņus:

    Lielā, uzkarsētā pannā uzsilda eļļu un pieber sasmalcinātu sīpolu, kuru apcep aptuveni piecas minūtes.

    Pēc tam pievieno gabaliņos sagrieztu fenheli, ripiņās sagrieztu cukīni un cep aptuveni 15 minūtes, regulāri apmaisot.

    Gatavos dārzeņu ņem nost no pannas, pievieno uz pusēm sagrieztus tomātus un garšvielas.

    Pasniedz:

    Uz šķīvja izkārto seleriju biezeni, apceptos dārzeņus, bet pa virsu liek grilēto jēra steiku, kas apsmērēts ar pesto.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form