Jogurta želejkūka
Foto: Shutterstock
3.8889 18
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1,5 l
1,5 l augļu vai ogu jogurts
augļu vai ogu jogurts
6 ĒK
6 ĒK želatīns
želatīns
1,5 TK
1,5 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1
1 citrona miziņa
citrona miziņa
 
ogas dekorēšanai
ogas dekorēšanai
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Romantiskas vakariņas
  • Citi saldēdieni
  • Krēmi
  • Kūkas bez cepšanas
  • Želejas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Jogurta desertkūka jeb želejas kūka ir aromātiska un atsvaidzinoši viegla, turklāt tās pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Želatīnu pārlej ar vēsu ūdeni un uzbriedina.

    Jogurtu samaisa ar vaniļas cukuru un rīvēto citrona miziņu.

    Uzbriedināto želatīnu izkausē ūdens peldē un pievieno jogurtam. Visu samaisa.

    Ņem kūkas formu, nedaudz iesmērē ar eļļu (lai gatavo kūku būtu vieglāk izkratīt no veidnes) un ielej tajā jogurta masu. Pārklāj ar foliju vai vāciņu un liek vēsumā saželēt. Šai desertkūkai jāstingst vismaz piecas stundas.

    Pasniedz ar svaigām ogām vai ogu mērci.

    Padoms: ja saldētavas krājumos saglabājušās ogas no vasaras ražas, piemēram, jāņogas, mellenes, avenes vai citas, pirms liet jogurta masu traukā, veidnes apakšā ieber ogas, kurām pārlej krēmu. Kad kūka būs izņemta no veidnes, odziņas būs kūkas virspusē – dekoratīvi un gardi!

    Ja nav kūkas veidnes, sagatavoto jogurta masu lej nelielos trauciņos - būs nevis kūka, bet saldēdiens, kas jau sadalīts pa porcijām.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form