Jogurta želejkūka
Foto: Shutterstock
3.7500 16
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Jogurta desertkūka jeb želejas kūka ir aromātiska un atsvaidzinoši viegla, turklāt tās pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns!

Želatīnu pārlej ar vēsu ūdeni un uzbriedina.

Jogurtu samaisa ar vaniļas cukuru un rīvēto citrona miziņu.

Uzbriedināto želatīnu izkausē ūdens peldē un pievieno jogurtam. Visu samaisa.

Ņem kūkas formu, nedaudz iesmērē ar eļļu (lai gatavo kūku būtu vieglāk izkratīt no veidnes) un ielej tajā jogurta masu. Pārklāj ar foliju vai vāciņu un liek vēsumā saželēt. Šai desertkūkai jāstingst vismaz piecas stundas.

Pasniedz ar svaigām ogām vai ogu mērci.

Padoms: ja saldētavas krājumos saglabājušās ogas no vasaras ražas, piemēram, jāņogas, mellenes, avenes vai citas, pirms liet jogurta masu traukā, veidnes apakšā ieber ogas, kurām pārlej krēmu. Kad kūka būs izņemta no veidnes, odziņas būs kūkas virspusē – dekoratīvi un gardi!

Ja nav kūkas veidnes, sagatavoto jogurta masu lej nelielos trauciņos - būs nevis kūka, bet saldēdiens, kas jau sadalīts pa porcijām.

Comment Form