Melleņu kūka ar mandeļu skaidiņām
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.5000 4
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai (formas diametrs ~20 cm):
200 g
Virskārtai:

Gaisīga un ļoti garda kūka ar mellenēm, kraukšķīgām mandeļu skaidiņām un aromātisko citronu. Ideāli pasniegšanai pie tējas vai kafijas.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru un ar mikseri saputo, līdz iegūta gaisīga, vienmērīga masa. Tad pa vienai masā iekuļ olas, pievienojot arī citrona miziņu un sulu. Pēc tam mīklā iemaisa jogurtu.

Mellenes saber miltos, kam pievienots cepamais pulveris, un tad sausās sastāvdaļas pievieno sviesta masai.

Kūkas mīklu pārlej ietaukotā kūkas formā. Virsu pārkaisa ar mellenēm un mandeļu skaidiņām.

Kūku liek cepeškrāsnī un cep 35–40 minūtes, līdz iedurts kociņš iznāk laukā sauss.

Pēc pagatavošanas nedaudz atdzesē, tad izņem no formas un pasniedz.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form