Rīsi ar vistas gaļu, kāpostiem, pākšu pupiņām un olām
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

"Jollof" ir Rietumāfrikas rīsu ēdiens, kuru pagatavo līdzīgi kā plovu. Rīsus gatavo buljonā kopā ar burkāniem, konservētiem tomātiem, kāpostiem, zaļajām pupiņām. Klāt pievieno arī vistas gaļu, zivi, liellopa vai kādu citu gaļu.

Lielā katlā uzkarsē eļļu un apcep gabaliņos sagriezto vistas gaļu. Vistas gaļu pēc tam pārliek citā katlā, pārlej ar buljonu un lēni vāra 20 minūtes.

Katlā, kurā cepa vistu, apcep sakapātus sīpolus un sasmalcinātu papriku aptuveni piecas minūtes. Pievieno smalki sakapātus ķiplokus, cep vēl divas minūtes. Pēc tam iemaisa rīsus, tomātu pastu, konservētos tomātus un visu sutina pannā 2-3 minūtes.

Vārīto vistu ar visu šķidrumu pārlej katlā, kurā ir rīsi un tomāti. Pievieno gabaliņos sagrieztus burkānus, pākšu pupiņas un sagrieztus kāpostus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Ļauj šķidrumam sākt burbuļot un vāra uz lēnas uguns aptuveni 20 minūtes, ar virsū uzliktu vāku.

Kad rīsi ar dārzeņiem gatavi, atpūtina 10 minūtes, ļaujot rīsiem piebriest. Pasniedz ar cieti novārītām olām un salātiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form