Jūras veltes tomātos ar rīsiem un bekonu
Foto: Vida Press
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 ĒK
1 ĒK olīveļla
olīveļla
100 g
100 g kūpināts bekons
kūpināts bekons
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1 TK
1 TK kūpināta paprika
kūpināta paprika
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
200 g
200 g rīsi
rīsi
400 g
400 g konservēti tomāti
konservēti tomāti
600 ml
600 ml dārzeņu vai zivju buljons
dārzeņu vai zivju buljons
1 gab.
1 gab. paprika
paprika
200 g
200 g kalmāri
kalmāri
200 g
200 g jūras ķemmītes
jūras ķemmītes
8-10 gab.
8-10 gab. tīģergarneles
tīģergarneles
1 sauja
1 sauja pētersīļi
pētersīļi
1 gab.
1 gab. citrons
citrons
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Pannā gatavotas jūras veltes ar tomātiem, rīsiem un bekonu būs gatavas jau pusstundas laikā un apmierinās pat visprasīgāko gardēžu izmalcināto gaumi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina, kalmārus sagriež gredzenos, bekonu sagriež strēmelītēs, pētersīļus un tomātus sasmalcina, paprikai izņem sēklotni, sagriež salmiņos.

    Pannā sakarsē eļļu, liek cepties bekonu un sīpolus, kad tas sāk kļūt zeltains, pievieno ķiplokus un kūpinātu papriku. Pēc 2-3 minūtēm pannas saturam pievieno rīsus un apcep tos aptuveni 1 minūti.

    Tad liek klāt tomātus, buljonu, samaisa un zem vāka saute aptuveni 20 minūtes. Pievieno papriku, iemaisa un turpina sautēt vēl 10 minūtes.

    Pievieno jūras veltes, sāli, piparus un zem vāka sautē 5 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļu zaļumiem, pasniedz ar citrona šķēlītēm.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form