
Pannā gatavotas jūras veltes ar tomātiem, rīsiem un bekonu būs gatavas jau pusstundas laikā un apmierinās pat visprasīgāko gardēžu izmalcināto gaumi.
Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina, kalmārus sagriež gredzenos, bekonu sagriež strēmelītēs, pētersīļus un tomātus sasmalcina, paprikai izņem sēklotni, sagriež salmiņos.
Pannā sakarsē eļļu, liek cepties bekonu un sīpolus, kad tas sāk kļūt zeltains, pievieno ķiplokus un kūpinātu papriku. Pēc 2-3 minūtēm pannas saturam pievieno rīsus un apcep tos aptuveni 1 minūti.
Tad liek klāt tomātus, buljonu, samaisa un zem vāka saute aptuveni 20 minūtes. Pievieno papriku, iemaisa un turpina sautēt vēl 10 minūtes.
Pievieno jūras veltes, sāli, piparus un zem vāka sautē 5 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļu zaļumiem, pasniedz ar citrona šķēlītēm.