Kā cepeškrāsnī izcept kartupeļus ar zeltaini brūnu garoziņu
Foto: Veronika Ļevša
4.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
kartupeļi
kartupeļi
1/2 glāze
1/2 glāze eļļa
eļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
2 TK
2 TK paprikas pulveris
paprikas pulveris
pēc garšas
pēc garšas ķiploku daiviņas vai ķiploku granulas
ķiploku daiviņas vai ķiploku granulas
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Krāsnī ceptus kartupeļus gatavo daudzi, bet ne visi prot tos izcept skaisti zeltainus. Apgūsti vienkāršu knifu un varēsi gardos kartupelīšus gatavot kaut katru dienu! Tos var šķīt iekšā gan tāpat vien, pamērcējot vēsā skābajā krējumā, gan pasniegt kā piedevu kotletēm, karbonādēm vai svētku cepetim. Recepti iesaka "Instagram" konta "love to cook" autore Veronika Ļevša.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vidēji lielus aptuveni vienāda lieluma kartupeļus nomizo, noskalo, liek katlā un vāra. Kad ūdens sāk burbuļot, vāra 10 minūtes.

    Pa to laiku sakarsē krāsni līdz 220 grādiem, izklāj plāti ar cepamo papīru.

    Sagatavo mērci, bļodiņā samaisot eļļu ar sāli, pipariem, paprikas pulveri un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem vai ķiploku granulām pēc garšas.

    Kartupeļus nokāš, ber atpakaļ katlā, pārlej ar sagatavoto mērci un sakrata. Ber uz plāts un cep 30-35 minūtes, līdz kartupelīšiem ir apetītlīgi zeltaina garoziņa.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form