Kā kaltēt vai žāvēt sēnes
Foto: Vida Press
1.0000 1
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
 
baravikas
baravikas
  • Kaltēšana un žāvēšana
  • Pasaules Virtuve
  • Tās sēnes, kuras varbūt nav tik izskatīgas, lai marinētu, var kaltēt jeb žāvēt. Izkaltētās šķēlītes var saglabāt tāpat vai saberzt pulverī, kas lieti noderēs kā garšviela zupām, mērcēm un un sautējumiem ziemā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Atlasa svaigas baravikas. Tās notīra, bet nemazgā. Lai sēnes žūtu vienmērīgi, tās sadala pēc izmēriem.

    Vienkāršākais žāvēšanas veids ir žāvēt saulē, sēnes gareniski sagriež šķēlēs un saver uz diega. Izkar vietā, kur labi piekļūst saule, izžuvušas uzglabā auduma maisiņā vai stikla burkā.

    Citas variants - kaltēt cepeškrāsnī. Vispirms tīrās sēnes sagriež plānās šķēlītēs, uzver uz aukliņas un izkar uz 2-3 dienām sausā, labi vēdināmā vietā.

    Pēc 3 dienām sēņu šķēlītes kārto uz cepeškrāsns restēm un liek sasildītā cepeškrāsnī, kaltējot 50 grādos apmēram trīs stundas. Cepeškrāsns durtiņām jābūt pavērtām.

    Kaltētās sēnes glabā hermētiskā traukā.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form