Kā no jogurta pagatavot gardas siera bumbas
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg grieķu jogurts
grieķu jogurts
100 ml
100 ml saldais krējums
saldais krējums
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 TK
2 TK sāls
sāls
500 ml
500 ml olīveļļa
olīveļļa
4 gab.
4 gab. rozmarīna zariņi
rozmarīna zariņi
3 gab.
3 gab. timiāna zariņi
timiāna zariņi
pēc garšas
pēc garšas paprikas pulveris
paprikas pulveris
pēc garšas
pēc garšas Provansas garšaugi
Provansas garšaugi
  • Pasaules Virtuve
  • Izsiet sieru no jogurta? Savirpināt bumbiņās un pagatavot tūlītējas vai ilgspēlējošas uzkodas? Jā! Ķeries klāt! No jogurta pagatavotais austrumu siers labne ir gatavs ieņemt nozīmīgu vietu tavā virtuvē!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Man ir viena mendele – es gribu mājas apstākļos izmēģināt to, ko esmu baudījusi restorānā, atnesusi no veikala vai nogaršojusi ceļojumā. Tas man ir tāds sava veida sports. Vienmēr esmu finišējusi, bet ne vienmēr esmu nolēmusi trasi atkārtot. Ir receptes, ko nolemju neatkārtot, uzticēt tās gatavot citiem vai vienkārši nopirkt veikalā.

    Siera bumbas eļļā ir recepte, kas manā viruvē dabūjusi medaļu, goda rakstu un titulu "Atkārtošanas vērts".

    Tātad, siera bumbas top no Austrumos populārā labnes siera. Kas tas tāds? Vienkārši runājot – notecināts jogurts ar piedevām. Austrumos ēdiens ir viesmīlības augstākā pakāpe, tur ēdieni tiek servēti vairākās kārtās, bet sākās viss ar mezze – mazām uzkodiņām laika kavēšanai. Tur ir gan pitas maize, gan olīvas – pildītas un nepildītas, dažādu garšu humoss un jogurta siers – labne, kas pasniegts gan savirpināts bumbiņās, gan vienkārši bļodā, tā teikt, smēre pats, cik tīk.

    Mans pirmais mēģinājums gatavot šo sieru bija pilns aizdomu un neticības. Tieši kā no jogurta izveidot smukas, akurātas siera bumbiņas, ko vēlāk uzglabāt eļļā? Recepte pieprasīja vismaz trīs dienas jogurtu notecināt– iesiet marlē kā tādu Jāņu sieru, ielikt sietā vai pakārt vēsā vietā un ļaut notecēt.

    Pēc trīs dienām no marles autiņiem izcēlu baltu bumbu perfekta plastilīna konsistencē, tādā, kas prasīties prasa, lai no tā saveļ bumbas. Pilnīga maģija! Jogurts bija pārvērties siera masā!

    Jogurtu sajauc kopā ar krējumu.

    Piespiež ķiploku un pieber sāli.

    Visu samaisa un lej iepriekš sagatavotā, vairākkārtīgi pārlocītā marlē vai kokvilnas drāniņā.

    Marles stūrus stingri sasien kopā, sainīti liek sietā, bet sietu dziļā bļodā (tā, lai siets nepieskaras bļodas dibenam), savukārt bļodu ledusskapī.

    Pēc 72 stundām saini atsien un no gatavās masas veido bumbiņas.

    Kā no jogurta pagatavot gardas siera bumbas
    Foto: Shutterstock


    Pēc izvēles bumbiņas apviļā paprikas pulverī un garšaugos. Daļu bumbiņu atstāj neapvārtītas. Bumbiņas liek stikla burkās, pievieno rozmarīna un timiāna zariņus un pārlej ar eļļu.

    Kā no jogurta pagatavot gardas siera bumbas
    Foto: Shutterstock

    Liek uzglabāt ledusskapī, vēlams izlietot nedēļas laikā. No dotā daudzuma sanāk astoņas 200 ml burciņas.

    Padomi, kas var noderēt

    Jogurta saini var nelikt sietā, bet uzkārt uz koka karotes un ielikt bļodā, tā, lai sainis nepieskaras bļodai.

    Ja nevēlies veidot siera bumbas, tad jogurta notecināšanai var veltīt tikai vienu nakti. Tad jogurts būs pārvērties smēriņā, ko viegli uzziest uz maizes.

    Pirms pasniegšanas vai bumbu savelšanas labni vari papildināt ar dažādām garšvielām un garšaugiem.

    Jo ilgāk tecināsi jogurtu, jo sausāka un stingrāka būs siera masa.

    Ar šādu pašu metodi var iegūt arī deserta labnes bumbas, tad ķiploks un sāls jāaizstāj ar medu, citronu un cukuru.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus

    Tags

    Ēdiens ar stāstu Gastronomijas leģendas
    0
    Paprikas pulveris
    0
    Provansas garšaugi
    0
    Grieķu jogurts
    0
    Ķiploki
    0
    Olīveļļa
    0
    Saldais krējums
    0
    Sāls
    0
    Timiāns
    0
    vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form